ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ;


Τελικά είμαστε μόνοι μας; Παρά την ανακάλυψη περισσότερων πλανητών, οι πιθανότητες να βρεθεί ο ET είναι απίθανο, λένε οι αστρονόμοι



Share
Ακόμα περιμένετε να βρεθούνε μικρά πράσινα ανθρωπάκια για να κάνετε επαφή; Μην περιμένετε άδικα.

Ένας κορυφαίος αστρονόμος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανώς να είμαστε μόνοι μας στο απέραντο σύμπαν χωρίς εξωγήινους και διαστημόπλοια να πετούν εκεί έξω.
Ακόμα κι αν μπορεί να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άλλοι μακρινοί πλανήτες παρόμοιοι σε μέγεθος με τη Γη, φαίνεται ότι  το περιβάλλον τους να είναι πολύ εχθρικό για την υποστήριξη μορφής ζωής, όπως της δική μας ή τουλάχιστον κάποιας άλλης εξωγήινης.
Ο Δρ Χάουαρντ Σμιθ, ένας αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, πιστεύει ότι υπάρχουν πολύ λίγες ελπίδες για την ανακάλυψη εξωγήινων, ακόμα και αν το υπήρχαν όμως , θα ήταν σχεδόν αδύνατο να γίνει κάποια επαφή.
Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει το σύνολο των 500 πλανητών σε μακρινά ηλιακά συστήματα - γνωστά ως εξωηλιακα συστήματα - αν και πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμα μερικά δισεκατομμύρια.
Ο Δρ Σμιθ επισημαίνει ότι πολλοί από αυτούς τους πλανήτες είναι είτε πολύ κοντά στον ήλιο τους, ή πολύ μακριά, με τις  επιφανειακές τους θερμοκρασίες να  είναι τόσο ακραίες που δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή.

Άλλοι έχουν ασυνήθιστες τροχιές οι οποίες προκαλούν τεράστιες διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες καθιστώντας αδύνατο για το νερό να υφίσταται ως υγρό ,στοιχείο το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι για την δημιουργία και την ανάπτυξη ζωής.
Ο δρ Σμιθ είπε: «Έχουμε διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι άλλοι πλανήτες και τα ηλιακά συστήματα που έχουμε μελετήσει είναι εξωφρενικά διαφορετικά από τους δικούς μας πλανήτες και το δικό μας ηλιακό σύστημα. Είναι πολύ εχθρικά για τη ζωή όπως την ξέρουμε. Οι νέες πληροφορίες που λαμβάνουμε δείχνουν ότι θα μπορούσαμε πράγματι να είμαστε  μόνοι στο σύμπαν.»



Αυτό σύμφωνα με τον καθηγητή σημαίνει «ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρχουν πλανήτες με νοήμονα ζωή αρκετά κοντά μας για να γίνει κάποιου είδους επαφή»
Τα συμπεράσματα του καθηγητή Σμιθ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με πολλών συναδέλφων του όπως του πασίγνωστου καθηγητή Στηβεν Χόκινγκ ο οποίος τον περασμένο μήνα είπε «ότι το γεγονός ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες έξω είναι απολύτως λογικό να υποθέσουμε τότε ότι  υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου πρόσφατα πρότεινε ότι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ζουν σε 40.000 άλλους πλανήτες αλλά ο Δρ Σμιθ θεωρεί ότι τέτοιες εκτιμήσεις είναι τρομερά αισιόδοξες.


 «Κάθε ελπίδα επικοινωνίας πρέπει να περιορίζεται σε μια σχετικά μικρή φυσαλίδα του χώρου γύρω από τη Γη, φτάνοντας ίσως και 1.250 έτη φωτός έξω από τον πλανήτη μας, όπου οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να πάρουν τα σήματα μας ή να μας στείλουν τα δικά τους. Το θέμα είναι όμως ότι  επικοινωνία μαζί τους θα καθυστερούσε μερικές δεκαετίες ή και αιώνες».
ΠΗΓΗ:7news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!