Translate

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Εγκατέστησε πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους T-300 Kasirga απέναντι από Λέσβο, Χίο και Σάμο η Αγκυρα! - Υποπτη κίνηση (βίντεο)

kasirgarock
Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών βαρέως τύπου T-300 Kasirga (Τυφώνας) της ROKETSAN εμβέλειας 120 χλμ τοποθέτησαν οι τούρκικες δυνάμεις απέναντι από τα νησιά. Πρόκειται για ένα νέο θανάσιμο κίνδυνο για τα νησιά μας και δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται σταθερά και μεθοδικά για πολεμική αναμέτρηση.
Σε ένα υποθετικό σενάριο επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων σε οποιανδήποτε ελληνικό νησί που ευρίσκεται εντός του τουρκικού δραστικού βεληνεκούς των πυραύλων, επισημαίνουμε ότι θα προηγηθεί μαζικός βομβαρδισμός από τέτοιους πυραύλους πρώτα και στην συνέχεια θα επιχειρηθεί αεραπόβαση με δυνάμεις καταδρομών .

Το οπλικό σύστημα βασίζεται στο κινεζικό WS-1B με μια σειρά όμως βελτιώσεων όπως την εγκατάσταση τουρκικής κατασκευής φορτηγού για τον τετραπλό εκτοξευτή, τουρκικής σχεδίασης σύστημα ελέγχου βολής και επικοινωνιών.
Το φορτηγό είναι το γερμανικό MAN (6×6) 26.372 10 τόνων με το συνολικό βάρος του συστήματος να φτάνει τους 23 τόνους συνδυάζοντας το πλήρωμα, τις ρουκέτες (4 έτοιμες προς εκτόξευση) τύπου TR-300 και το σύστημα εκτόξευσης.
Οι ρουκέτες είναι διαμετρήματος 302mm, είναι μήκους 5μ. μπορεί να εκτελέσει ανύψωση μέχρι 60ο και σε αζιμούθιο μέχρι 30ο ενώ μπορεί να εκτοξεύει κάθε ρουκέτα σε διάστημα 6 δευτερολέπτων.
Το βάρος της κεφαλής (υψηλής εκρηκτικότητας ή με κεφαλή διασποράς για 26.000 μεταλλικά σφαιρίδια) της κάθε ρουκέτας φτάνει τα 150 κιλά με το βάρος ολόκληρης της ρουκέτας να φτάνει τα 500κιλά ενώ το μέγιστο βεληνεκές της τα 100 χιλιόμετρα, μέγιστης ταχύτητας 3,6μαχ, μέγιστο ύψος βαλλιστικής τροχιάς τα 30χιλιόμετρα και CEP 15 της εκάστοτε εμβέλειας.
Το σύστημα ελέγχου βολής έχει ενσωματωμένο σύστημα ναυτιλίας με υποβοήθηση GPS ενώ ο εκτοξευτής σταθεροποιείται με 4 υδραυλικές βάσεις.
Το σύστημα αναπτύσσεται σε πυροβολαρχίες των 6-9 εκτοξευτών (F-302T) με κάθε εκτοξευτή να ακολουθείται από όχημα επαναγέμισης ενώ κάθε πυροβολαρχία έχει και ένα κέντρο πληροφοριών μάχης.
Συνολικά στον τουρκικό στρατό υπηρετούν 80 εκτοξευτές που παρήχθησαν εγχωρίως μετά την άρνηση της αμερικανικής πλευράς να δώσει άδεια κατασκευής στο σύστημα MLRS όποτε και στράφηκε στα κινεζικά συστήματα για να καλύψει τις ανάγκες με συστήματα της κατηγορίας μεγάλων σχηματισμών όπως μεραρχίες και ΣΣ.
Μια ομοβροντία από έξι πυροβολαρχίες δύναται να ισοπεδώσει ολόκληρη περιοχή και αποτελεί ένα τρομερό στρατηγικής φύσεως οπλικό σύστημα στα χέρια της Άγκυρας, απειλώντας ευθέως τα νησιά μας.
Εφόσον η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα , σίγουρα έχει προγραμματίσει να επιτεθεί αιφνιδιαστικά στα νησιά του Αιγαίου και να δημιουργήσει τετελεσμένες καταστάσεις με την μεταφορά τουρκικών πληθυσμών, αναφέρουν “έγκυροι αμυντικοί αναλυτές .
Οι τουρκικές δυνάμεις είναι πολυπληθέστερες σε αριθμό από τις ελληνικές και έχουν το γεωγραφικό πλεονέκτημα του στρατηγικού βάθους και της ευελιξίας κινήσεων γιατί κινούνται σε ένα ενιαίο και συνεχή χώρο.
Αντίθετα οι ελληνικές δυνάμεις περιορίζονται ποσοτικά από τα γεωγραφικά όρια των νησιών,  και καλούνται να υπερασπίσουν ένα μέτωπο περίπου 600 χλμ από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο.
Η απάντηση όμως  από την ηγεσία της χώρας μας θα είναι η σχεδίαση ακόμη και προληπτικού χτυπήματος εφόσον οι καταστάσεις το «απαιτήσουν» , και ο ΑΜΕΣΟΣ εξοπλισμός με ρωσικά πυραυλικά συστήματα Ιskander, klub-k τα οποία μεταφέρονται μέσω κοντέινερ από φορτηγά, πλοία και τρένα .
Οι Τούρκοι δεν πρέπει να γνωρίζουν από θα τους έρθει η καταστροφή και κυρίως πότε,  και αυτό το τρομερό  ρωσικό σύστημα μας «λύνει στην κυριολεξία τα χέρια».

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: