«Αεροπορική ασπίδα της Τουρκίας στην βόρεια Συρία»


Νοέμβριος 27, 2016. 22:26

Μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στη βόρεια Συρία, η τουρκική πολεμική αεροπορία δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας του κατεχόμενου από τον τουρκικό στρατό εδάφους.



Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη F-16 περιπολούν ασταμάτητα πάνω από το τρίγωνο των πόλεων Τζαράμπλους- Αζάζ και Αλ Μπαμπ, όπως σημειώνει η "Yeni Şafak".


«Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 περιπολούν το βόρειο τμήμα της Συρίας συνοδευόμενα με βυτιοφόρο αεροσκάφος -για ανεφοδιασμό- συνεχώς από την Παρασκευή το βράδυ», δήλωσαν οι πηγές.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επίσης μετακινήσει από το Σάββατο δύο συστήματα αεράμυνας τουρκικής κατασκευής (Atılganκοντά στα συριακά σύνορα.

Τα συστήματα αεράμυνας αναμένεται να εγκατασταθούν κοντά στην αλ Μπάμπ, βόρεια από το Χαλέπι.

Τα νέα μέτρα του τουρκικού στρατού έγιναν μετά από μια αεροπορική επιδρομή σε τουρκική στρατιωτική θέση βόρεια από την πόλη Αλ Μπαμπ, την Παρασκευή, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες και τραυματίσθηκαν δεκάδες άλλοι.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, δήλωσε ότι η επίθεση μπορεί να πραγματοποιήθηκε από τις εναέριες δυνάμεις της Συρίας, ενώ δημοσιεύματα ανέφεραν για «επιδρομή άγνωστων αεροσκαφών».

--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!