Μικρή φώκια λιάζεται στις ακτές της Σιθωνίας


Μικρή φώκια λίγων εβδομάδων επέλεξε τις ακτές της Σιθωνίας Χαλκιδικής για να λιαστεί και να ξεκουραστεί. Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες της MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας έχουν αναφορά από το Λιμεναρχείο για μια νεογέννητη φώκια στην περιοχή, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη βιολόγο της οργάνωσης Στέλλα Αδαμαντοπούλου είναι σε πολλή καλή κατάσταση και εκτιμάται ότι η μητέρα του βρίσκεται κοντά και το παρακολουθεί.
«Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα», τόνισε η κ.Αδαμαντοπούλου.
Συμβουλεύει τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια να το προσεγγίζουν, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!