Ο Κοτζιάς «στρίμωξε» τον Αλβανό ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες και του διαμήνυσε δύο «λογάκια»


Ο Κοτζιάς «στρίμωξε» τον Αλβανό ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες και του διαμήνυσε δύο «λογάκια»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρο ότι εάν η Αλβανία δεν πειθαρχήσει στους ευρωπαϊκούς κανόνες, δεν σεβαστεί την ελληνική εθνική μειονότητα και δεν χαμηλώσει τους τόνους με την Ελλάδα, δεν πρόκειται να γίνει μέλος της Ένωσης στον αιώνα τον άπαντα.
«Με τον κ. Μπουσάτι [Αλβανό ΥΠΕΞ] κάναμε μία συνολική αξιολόγηση-εκτίμηση για το που πάνε οι ελληνοαλβανικές σχέσεις και το που βρίσκονται οι συζητήσεις που κάνουμε για την λύση των προβλημάτων που έχουν προκύψει ανάμεσα στις δύο χώρες. Σημειώσαμε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι που με διάφορους τρόπους εκδηλώνονται ως προς τις σχέσεις μας», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να δοθεί ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ εντός του 2016, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε με νόημα ότι «στην εισήγηση της Επιτροπής – στην Έκθεσή της δηλαδή- δεν δίνεται κάτι τέτοιο».

kotzias_bussati


Από τη συνάντηση Κοτζιά – Μπουσάτι στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Αναφερόμενος σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την Έκθεση της Επιτροπής, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε:
«…νομίζω πως [η Ντόρα Μπακογιάννη] πρέπει να την διαβάσει πιο προσεκτικά και θα αντιληφθεί ότι η σειρά των επικριτικών παρατηρήσεων που υπάρχουν στην Έκθεση, απλώς δεν έχουν προβληθεί στον ελληνικό Τύπο. Άρα νομίζω ότι οφείλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μελετά με προσοχή τα κείμενα. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι μόλις από το 2015 που έγινα Υπουργός, άρχισαν τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν σαφή και συγκεκριμένη αναφορά, καθώς και συγκεκριμένες διεκδικήσεις, ως προς τα δικαιώματα της γηγενούς ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».                                                             http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!