Ερντογάν: Φυσικά θα συζητήσουμε τη συνθήκη της Λωζάνης

Ερντογάν: Θα συζητήσουμε τη συνθήκη της Λωζάνης - Δεν είναι ιερό κείμενο
«Η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα τη συζητήσουμε», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει για τις γνωστές θέσεις του σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Με νέες δηλώσεις του, που βρίσκουν αντίκτυπο στον τουρκικό Τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να συζητηθεί.

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, η φιλοκυβερνητική ενημερωτική ιστοσελίδα A Haber δημοσιεύει τις νέες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν. «Τι θα συμβεί αν η Τουρκία παραμείνει απομακρυσμένη από τη Συρία και τις άλλες περιοχές;» αναρωτιέται ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος προσθέτει: «Σε αυτή την περίπτωση, αυτές οι περιοχές θα είχαν γαλήνη και ασφάλεια;».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ερντογάν τονίζει: «Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α' Παγκόσμιου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή τη διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο».
Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει την τοποθέτησή του με τα εξής λόγια: «Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στη Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα τη συζητήσουμε».
Ο κ. Ερντογάν υπογραμμίζει το εξής σημείο: «Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο (σ.σ. ‘Daha iyisine sahip olmak için çalışacağız’ στα τούρκικα). Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στη Λωζάνη.Να μας συγχωρέσουν. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα καταβάλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τους στόχους του 2023. Γνωρίζουμε ότι θα πατήσουμε το πόδι πολλών πλευρών. Θα αγγίξουμε πολλά συμφέροντα. Αυτό θα το πράξουμε μαζί σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».                                                                          http://www.euro2day.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!