Μήνυμα για ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις θα στείλει ο Ομπάμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την δήλωση του εκπροσώπου του Λ. Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπαμα ήθελε χρόνια να επισκεφτεί την Ελλάδα, αναγνωρίζει τις θυσίες ελληνικού λαού και με την επίσκεψη στέλνει μήνυμα στήριξης» (φωτ. αρχείου).


Ελάφρυνση του χρέους θα ζητήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑΜπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς θα κάνει θετική αναφορά στην κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως «ο Πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το Δ.Ν.Τ., ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να διευθετηθεί». Ειδικότερα, «θα ζητήσει ελάφρυνση χρέους», ενώ «θα επαινέσει την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις», με την προσθήκη ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει».
Ο Λευκός Οίκος συντάσσεται με το ΔΝΤ για διευθέτηση του χρέους, χαρακτηρίζοντας το θέμα αυτό απολύτως κρίσιμο για την επιστροφή της βιωσιμότητας στην ελληνική οικονομία. Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο κ. Ρόουντς εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία των ελληνικών προσπαθειών, υπό δύο όρους: Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τη συμφωνία των θεσμών για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές έως ότου ο Πρόεδρος φύγει από τη θέση του», υποσχέθηκε επίσης ο στενός συνεργάτης του.
Αποκάλυψε ότι ο κ. Μπ. Ομπάμα εδώ και χρόνια ήθελε να επισκεφθεί τη χώρα μας. Επιθυμία η οποία διαμορφώθηκε στη βάση της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, της ταύτισης απόψεων σε θέματα οικονομικής σταθερότητας, συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και της συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Από την Αθήνα τέλος, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του (εκτός αμερικανικής επικράτειας).
Σύμφωνα με τον κ. Μπ. Ρόουντς, η ομιλία αυτή θα εστιασθεί στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.                                       http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!