Λύση χωρίς τέλος εγγυήσεων και κατοχικού στρατού δεν υπάρχει

Το αδιέξοδο στην Ελβετία, μεταξύ Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων, καταδεικνύει ότι ουσιαστικά η άρνηση για λύση που δεν θα διασφαλίζει την Τουρκία είναι το «κλειδί» και δεν υπάρχει τουρκοκυπριακή διαπραγμάτευση αλλά τα «θέλω» της Τουρκίας, είπε ο ανταποκριτής ελληνικών μέσων στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στον 9.84 .

Πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο να μιλάμε για λύση, όπου μία χώρα μέλος της Ε.Ε., θα μπορεί το ένα συνιστών τμήμα της των Τουρκοκυπρίων, όποτε νομίζει να καλεί για ασφάλεια τον στρατό ξένης χώρας και εν προκειμένω της Τουρκίας, μη μέλος της Ε.Ε., να παρεμβαίνει επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου εξήγησε πως κι άλλες πτυχές του σχεδίου συνομιλιών είναι ανεφάρμοστες, ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας και οικονομικά είναι τόσο ισχυρά, που η Μόρφου πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στη ελληνοκυπριακή πλευρά. Υποστήριξε ότι ορθά ελληνική κυβέρνηση και ελληνικό ΥΠΕΞ, επιμένουν ότι το θέμα των εγγυήσεων θα πρέπει να τερματιστεί και κυρίως, ακόμη και στη απίθανη περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, γιατί οι διαπραγματεύσεις παρά τους μύθους συνεχίζονται, η εφαρμογή της θα πρέπει να ισχύει, μόνο εφόσον πρώτα αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα κατοχής των Τούρκων.                                              http://www.freepen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!