Χίος: Επεισόδια σε προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα Ομάδα προσφύγων και μεταναστών έκλεψε βεγγαλικά και άρχισε να τα εκτοξεύει προς τα σπίτια των περιοίκων


Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, από μετανάστες κυρίως αφρικανικής καταγωγής.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο καταυλισμός στη Σούδα καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων.

Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν γύρω τις 11 χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα με βεγγαλικά, έκλεψε μεγάλο αριθμό βεγγαλικών και άρχισε να τα εκτοξεύει ακόμα και προς τα σπίτια των περιοίκων. Επίσης, μετανάστες πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.
Η Αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συλληφθέντων δεν έχει διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ προπηλακίστηκαν συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα μετά από επέμβαση των ΜΑΤ.
Πηγή: ΑΜΠΕ,http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!