Standard & Poor's: Ενα «σκληρό» Brexit είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα

Standard & Poor's: Ενα «σκληρό» Brexit είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα
Ενα «σκληρό Brexit» είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Προειδοποιώντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αποκάλυψε ρήγματα στη βρετανική κοινωνία», ο οίκος ανέφερε ότι η Βρετανία θα υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα από το Brexit, ενώ οι επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία θα είναι «περιορισμένες».
Ο S&P αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο και υποβάθμισε τις προοπτικές του σε αρνητικές μετά το δημοψήφισμα - ένα «πρωτοφανές βήμα» που αντανακλά το οικονομικό και πολιτικό μέγεθος της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις, Μόριτς Κρέμερ.
Ο Κρέμερ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνεννοηθεί με τις Βρυξέλλες και ότι οι 28 χώρες - μέλη της ΕΕ δεν θα υποχωρήσουν από το «αδιαίρετο» των τεσσάρων αρχών που αφορούν στην εσωτερική αγορά - την ελευθερία κίνησης, εργασίας, κεφαλαίων και αγαθών. Αυτό σημαίνει ότι μία «σκληρή» έξοδος - χωρίς τη διατήρηση πρόσβασης της Βρετανίας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ - είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. «Ακόμη και αν το Γουεστμίνστερ πρόκειται να δεχθεί τη θέση της ΕΕ, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς μπορεί να αποφευχθεί ένα μάλλον σκληρό Brexit, αν δεν γίνουν και οι δύο πλευρές πολύ πιο ευέλικτες από ό,τι φαίνονται σήμερα», πρόσθεσε ο Κρέμερ.
 http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!