Για προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου μίλησε σύμβουλος του Ερντογάν


Adtech AdΤην έντονη αντίθεσή του στην προοπτική επανένωσης του νησιού και μια ιδέα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει της διαπραγματεύσεις η Άγκυρα, εκφράζει ο Γιγίτ Μπουλούτ. "Τυχόν επανένωση της Κύπρου θα σήμαινε δολοφονία του τουρκισμού"
"Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία" αναφέρει σε δήλωσή του, που έγινε πριν από λίγα 24ωρα, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, για θέματα οικονομίας.
Όπως αναφέρει ο Γιγίτ Μπουλούτ (αριστερά του Τούρκου προέδρου στη φωτό) σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνει "σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της, τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της". Μάλιστα, από την Άγκυρα στηλιτεύουν την παραμονή των αγγλικών δυνάμεων στο νησί και τη συνδέουν (και αυτή) με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
AdTech Ad
"Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό. Η οικονομία της ΤΔΒΚ οργανώνεται στην Τουρκία. Υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι ακόμη προπαγανδίζουν για λογαριασμό της Αγγλίας και της Ε.Ε." είπε και αναφέρθηκε και στα μειονεκτήματα που θα έχει μια επανένωση για τους Τούρκου. "Σε ένα μέρος που μέχρι σήμερα επισκεπτόμουν με την ταυτότητα μου, θα πρέπει να πηγαίνω με θεώρηση Σένγκεν" είπε.

Έντονη δραστηριότητα στις βάσεις ανήμερα του πραξικοπήματος

"Συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων" μετά τη λύση, πρόσθεσε ο Μπουλούτ και τόνισε πως "Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί". Μάλιστα, έκανε σύνδεση του κινήματος Γκιουλέν με τις βρετανικές βάσεις: "Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρίσκονταν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας "υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι ακόμη προπαγανδίζουν για λογαριασμό της Αγγλίας και της Ε.Ε.".
Οι δηλώσεις έρχονται μετά την αποτυχία των δύο κοινοτήτων να έρθουν σε συμφωνία στην Ελβετία και ενόψει της επίσκεψης την Παρασκευή από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου θα ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις από τον Μουσταφά Ακιντζί.                                                                               http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!