Τρεις μυστηριώδεις θάνατοι στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο. Ποιο το αόρατο «τέρας» που υποπτεύονται



Τρεις μυστηριώδεις θάνατοι στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο. Ποιο το αόρατο τέρας που υποπτεύονται














Ένας Βρετανός έχασε την ζωή του ενώ έκανε κατάδυση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Πρόκειται για τον τρίτο τουρίστα που αφήνει την τελευταία του πνοή στον γνωστό τουριστικό προορισμό, προκαλώντας ερωτηματικά.
Ο 60χρονος άνδρας βρέθηκε χωρίς φιάλη οξυγόνου να κείτεται νεκρός σε βάθος 15 μέτρων στον ύφαλο Αγκινκούρτ την Παρασκευή. Νοσοκόμα προσπάθησε να τον επαναφέρει στην ζωή μόλις ανασύρθηκε στην επιφάνεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής η αιτία θανάτου του άνδρα. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη περίπτωση συνδέεται με τους θανάτους δύο Γάλλων τουριστών που έπαθαν καρδιακή διακοπή με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά την Τετάρτη σε κοντινό ύφαλο.Οι δύο Γάλλοι ήταν μεγάλης ηλικίας, 76 και 74 ετών αντίστοιχα, όμως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι πέθαναν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά. Αυτό είχε οδηγήσει τους γιατρούς που τους εξέτασαν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχαν δεχτεί τσίμπημα από την θανάσιμη, μικροσκοπική μέδουσα Irukandji που είναι σχεδόν αόρατη στο ανθρώπινο μάτι και συχνά προκαλεί ακαριαίο θάνατο.
Την ίδια στιγμή, οι τουριστικές επιχειρήσεις που οργανώνουν καταδύσεις στην περιοχή επιμένουν ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια μέδουσα το τελευταίο διάστημα στον ύφαλο, μόνο που η Irukandji είναι στο μέγεθος του μικρού δαχτύλου που ποδιού μας. Ακόμα, το 2002, ένας 58χρονος Βρετανός είχε χάσει την ζωή του στην Αυστραλία από το τσίμπημα αυτής της μέδουσας.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι θάνατοι κατά την διάρκεια καταδύσεων στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο είναι σπάνιοι -ένας στις 100.000 καταδύσεις- γεγονός που εγείρει ανησυχία για τους τρεις συνεχόμενους θανάτους σε μια εβδομάδα. Οι ειδικοί ζητούν να εξεταστεί η περιοχή για τυχόν παρουσία Irukandji ή άλλων θανάσιμων ειδών.
Πηγή: huffingtonpost.gr










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!