Κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Συρίας - Κόκκινος συναγερμός στην Αγκυρα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα, μετά την αεροπορική επίθεση δυο αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, κατά μονάδας του τουρκικού στρατού στην Αλ Μπαμπ, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Η επίθεση έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα, ακριβώς ένα χρόνο από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικό μαχητικό.

Με επίσημη ανακοίνωση το τουρκικό ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωσε την επίθεση, ενώ η κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση δημοσιεύσεων σχετικών με το θέμα.

Μεταξύ των ενδεχομένων που εξετάζει η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, είναι και τα αντίποινα σε βάρος της Συρίας, τα οποία όμως υπάρχει φόβος ότι είναι δυνατόν να προκαλέσουν μια σύρραξη ή και πόλεμο μεταξύ Τουρκίας-Συρίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το ό,τι επικρατεί προβληματισμός στην τουρκική ηγεσία για δύο πτυχές της υπόθεσης: εάν και ποιο ρόλο έπαιξε η Ρωσία σ' αυτή την επίθεση και πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της αλ Μπαμπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!