Spiegel: Στην Ελλάδα δεν κόβει κανείς απόδειξη -Οι απίστευτες περιπέτειες δημοσιογράφου να πάρει το... μαγικό χαρτάκι


 Spiegel: Στην Ελλάδα δεν κόβει κανείς απόδειξη -Οι απίστευτες περιπέτειες δημοσιογράφου να πάρει το... μαγικό χαρτάκι
Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μη αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής αναμένεται να εκφράσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, στον Αντών η Σαμαρά κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel η κα Μέρκελ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις ενέργειες στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει.
Μάλιστα, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην Ελλάδα, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές για να σημειώσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Όπως υπογραμμίζει, όποιο μέρος και αν επισκέφτηκε, δεν έλαβε καμία απόδειξη, σημειώνοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις στους πολίτες που πληρώνουν και μιλώντας για «τεράστιο» πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει γεύμα εργασίας με την κ. Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο.
Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 16 Ιουλίου. Τότε, Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, ώστε να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
«Γιατί θέλεις απόδειξη;»
Ο ανταποκριτής του περιοδικού, μάλιστα, περιγράφει με τρόπο γλαφυρό το... κυνήγι της απόδειξης στο οποίο επιδόθηκε κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις έγινε δέκτης χλευαστικών σχολίων, ακόμη και τις πιο διάσημης ελληνικής βρισιάς.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε διαλόγους που είχε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που ενοικίασε, ανθρώπους με τους οποίους τις προηγούμενες ημέρες συζήτησαν αναλυτικά πόσο άσχημη είναι η λιτότητα και τα δεινά που επέφερε στους Ελληνες.
Οταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πληρώσει, ζήτησε απόδειξη και η σπιτονοικοκυρά, εμφανώς εκνευρισμένη, αρχικά τον ρώτησε αν «θέλει πραγματικά απόδειξη» και όταν εκείνος επέμεινε αυτή τον ρώτησε «γιατί;»
Σε άλλη περίπτωση, ο ανταποκριτής του Spiegel πήγε με την παρέα του για rafting σε κάποιον ποταμό και πλήρωσε 20 ευρώ. Οταν ζήτησε απόδειξη, όπως λέει, αρχικά αυτοί το παρεξήγησαν... θετικά. Πίστεψαν ότι πάει να τους προστατέψει από κάποιο έλεγχο της εφορίας και τον... συμβούλευσαν κατάλληλα: «Εντάξει, άκου, αν μας πιάσουν, απλώς πες ότι σου έδωσα απόδειξη, αλλά κάπου σου έπεσε» φέρεται να είπε ο επαγγελματίας στον έκπληκτο δημοσιογράφο. Αφού επέμεινε, τελικά πήρε μία κακογραμμένη και τσαλακωμένη απόδειξη για 10 ευρώ...
Οπως καταλήγει, όλοι οι φίλοι του με τους οποίους το συζήτησε, συμφωνούν ότι είναι σωστό να ζητάς αποδείξεις, «αλλά πρέπει να είσαι διεκδικητικός, να ρισκάρεις να χαλάσεις τις διακοπές σου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!