Το DUI δηλώνει ότι «τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Δαρδανίας του βιλαετιού του Κοσσυφοπεδίου»




Ο δεύτερος τη τάξει στο αλβανικό κόμμα DUI, προκαλεί τους Σλάβους, με τη φωτογραφία και τη  διευκρίνιση ότι βρίσκεται στα Σκόπια, στην πρωτεύουσα της Δαρδανίας...

Σεπτέμβριος 29, 2014.

Για τον υπεύθυνο του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, Αρτάν Γκρούμπι, τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Δαρδανίας, αυτό αναφέρει βουλγαρικό Φόκους επικαλούμενο δημοσίευμα της σκοπιανής Τέλεγκραφ.


Ο Αρτάν Γκρούμπι φωτογραφήθηκε μπροστά σε ένα άγαλμα στο κέντρο των Σκοπίων  και δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook γράφοντας το σχόλιο «Είμαι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δαρδανίας, στο βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου».

Η εφημερίδα ‘Ρεπούμπλικα’ των Σκοπίων σημείωσε ότι ο Γκρούμπι δεν φωτογραφήθηκε με αλβανικό άγαλμα αλλά με ένα σλαβικό. Για την αναφορά αυτή αντέδρασε η βουλευτής Λιλιάνα Ζατούρσκα, της οποίας το κόμμα  έχουν σχηματίσει  κυβερνητικό συνασπισμό με το DUI.

Μάλιστα, η ίδια τον κατέκρινε ως ανιστόρητο, χωρίς πολιτιστική γνώση και ότι διακατέχεται από εμμονές, μίσος και αλυτρωτισμό.

Επίσης, στην ηλεκτρονική  έκδοση του MKD, ο συγγραφέας Νέστωρ Όγκιναρ τον κατηγορεί για προσβολή της ταυτότητας και την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων».
Η εξύβριση αυτή έρχεται μετά από μερικές ημέρες, που μια ομάδα Αλβανών ανακήρυξε τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας και της τολμηρής δήλωσης του νέου Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια ότι υπάρχουν δύο κύριες κοινότητες η σλαβική και η αλβανική, είπε ο Όγκιναρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα

 --
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!