20 «επιστήμονες» από γνωστές οικογένειες έχουν πλαστά πτυχία


 20 «επιστήμονες» από γνωστές οικογένειες έχουν πλαστά πτυχία
20 «επιστήμονες» από γνωστές οικογένειες βρίσκονται μεταξύ των πολλαπλάσιων «πτυχιούχων» που εντοπίστηκαν τα τελευταία δυο χρόνια να έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις, μετά από διασταυρώσεις πτυχίων που εκτελεί ο ΔΟΑΤΑΠ (Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), υλοποιώντας αιτήματα ελεγκτών του Δημοσίου για εντοπισμό επίορκων υπαλλήλων.


Οι πτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί τίτλοι, σύμφωνα με «Το Βήμα», αφορούν γιατρούς, οικονομολόγους, καθηγητές, ψυχολόγους κλπ ειδικότητες. Η προέλευση των πλαστών πτυχίων είναι από πανεπιστήμια τόσο της Δυτικής, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της ανατολικής Ευρώπης, όπως και από ανύπαρκτα ιδρύματα (π.χ. πανεπιστήμιο Αριζόνα).

Πλαστά πτυχία εντοπίζονται παντού: υπουργεία (2), την τοπική αυτοδιοίκηση (5), νοσοκομεία (5), πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (4), διευθύνσεις εκπαίδευσης (3) κλπ. Υπάρχουν και πλαστογράφοι που πήραν το πτυχίο κάποιου άλλου και άλλαξαν τα ονόματα.

Για τις περιπτώσεις αυτές πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα τα ενδιαφερόμενα υπουργεία, αλλά και ο εισαγγελέας.http://www.iefimerida.gr/node/171354#ixzz3E8hizRGp

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!