Περιστέρη: «Σε ένα μήνα θα έχουμε τελειώσει τις ανασκαφές», ενδεχομένως οκτώ οι θάλαμοι!

 Αμφίπολη

«Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε τελειώσει», υπογράμμισε η επικεφαλής της ανασκαφής στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη, σχολιάζοντας αναφορές που έκαναν λόγο για συνέχιση των ανασκαφών ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αναφορικώς με τις επικρίσεις που δέχεται πως «παίζει» πολιτικά παιχνίδια, λόγω και της φιλίας με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Γεωργία Σαμαρά, η κα Περιστέρη υποστήριξε: «Τη δουλειά μας κάνουμε. Ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας». Όταν, εξάλλου, ρωτήθηκε για την αντιπαράθεσή της με την αρχαιολόγο Όλγα Παλαγγιά σημείωσε πως «δεν πρόκειται να ασχοληθεί περισσότερο», αν κι επανέλαβε πως πρόκειται για μνημείο του 4ου π.Χ. αιώνα.
Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές και τις εργασίες υποστύλωσης για να μπορέσουν να περάσουν στον θάλαμο πίσω από τις Καρυάτιδες, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι οι θάλαμοι του Τύμβου της Καστάς μπορεί να είναι κι οκτώ. Σημειώνεται, επίσης, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί για τις ανασκαφές στο σημείο γύρω στις 400.000 ευρώ, ενώ έχουν γίνει και δωρεές από την Εθνική Τράπεζα (σε είδος) και από τη ΔΕΣΦΑ Ελληνικά Πετρέλαια (χρηματική).                          http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!