Στο Κογκρέσο το ζήτημα των Αλβανών των Σκοπίων




Σεπτέμβριος 19, 2014.

Ο οργανισμός της αλβανο-αμερικανικής ένωσης, είχε χθες,  συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου για ενημέρωση, σχετικά με την κατάσταση των Αλβανών, στα Σκόπια.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η προσοχή του Κογκρέσου έχει επικεντρωθεί σχετικά με τους κινδύνους που τίθενται από το  Ισλαμικό Κράτος και την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα των Τιράνων, Σέκουλι.

Η Shirely Cloyes-Dioguardi από τον αλβανο-αμερικανικό οργανισμό, εξέφρασε τη θέση ότι τώρα η προσοχή του Κογκρέσου έχει επικεντρωθεί  στον κίνδυνο που απορρέει από το Ισλαμικό Κράτος και μπορεί να μην ασχοληθεί, άμεσα, με τα προβλήματα των Αλβανών που υπάρχουν στο νοτιοσλαβικό κράτος και την ενσωμάτωση της χώρας.

Ωστόσο αναφερόμενη στους γερουσιαστές ανέφερε ότι η συμφωνία της Οχρίδας που υπεγράφη το 2001 από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, και τους ηγέτες των Αλβανών και των Σλάβων των Σκοπίων, δεν έχει εφαρμοσθεί.

«Το πρόβλημα είναι – εκτός από ένα μικρό μέρος της Συμφωνίας- όλα τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα,  δεν υλοποιήθηκαν.

 Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίζεται αρκετά ρατσιστική, έχει έλλειμμα σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε ένα ατελές δικαστικό σύστημα στη χώρα, που είναι σε βάρος του αλβανικού πληθυσμού», είπε η Dioguardi.

Η οργανισμός «Lidhja Qytetare Shqiptaro-Amerikane» ή  «ALBANIAN AMERICAN CIVIC LEAGUE», έχει ως επικεφαλής τον σύζυγό της Shirely, τον πρώην γερουσιαστή, Joe DioGuardi, και λειτουργεί ως ένας οργανισμός πίεσης σε αλβανικά ζητήματα,  επιδιώκοντας να επηρεάσουν μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα των Τιράνων.

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!