Για την ελληνική κρίση φταίνε αποκλειστικά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, υποστηρίζει διάσημος οικονομολόγος


Για την ελληνική κρίση φταίνε αποκλειστικά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, υποστηρίζει διάσημος οικονομολόγος

Την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφκαγκ Σόιμπλε δείχνει ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την Ελλάδα ένας διάσημος Βρετανός οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Ο Φιλίπ Λεγκρέν, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Αυστρίας υποστηρίζει ότι η γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός της επί των Οικονομιών φέρουν την ευθύνη για τους «απόλυτα λανθασμένους» χειρισμούς και την «καταστροφική στρατηγική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξέλιξη της κρίσης στη χώρα μας.

Το χρέος δεν ήταν βιώσιμο
«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς δεν ήταν βιώσιμο και θα έπρεπε να διαγραφεί, κάτι που όμως θα σήμαινε απώλειες για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είχαν δανείσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα, αλλά αντί αυτού οι ιθύνοντες των πολιτικών αποφάσεων ενήργησαν ως να επρόκειτο μόνον για πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας, δανείζοντας της χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων» δήλωσε ο διάσημος οικονομολόγος.
Γιατί απειλούσαν με GRexit
Αποκαλύπτει ότι στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, η Γερμανία και άλλες χώρες απείλησαν να τις αποπέμψουν από την Ευρωζώνη, «επειδή γνώριζαν ότι οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί ήθελαν απεγνωσμένα να είναι ένα τμήμα της Ευρώπης, ενώ φοβούνταν μήπως χάσουν το ευρώ, κάτι που οι χώρες-πιστωτές εκμεταλλεύθηκαν για να τους θέσουν άδικους όρους, κάτι που είναι το τελείως αντίθετο από αλληλεγγύη».
«Τα λάθη έγιναν αποκλειστικά και μόνον από μία κυβέρνηση, εκείνη της Άγγελα Μέρκελ, η οποία ήταν όλη αυτή την περίοδο καγκελάριος, και την ευθύνη φέρουν αυτή και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και κανένας άλλος», τονίζει.
Θεωρεί μάλιστα ότι ο γερμανικός δρόμος ήταν ο λανθασμένος και για την ίδια τη Γερμανία, καθώς «είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι η Γερμανία αποτελεί μια τεράστια οικονομική επιτυχία τη στιγμή που οι Γερμανοί (αφαιρώντας κανείς τον πληθωρισμό) έχουν σήμερα μικρότερο εισόδημα από το 1999».http://www.iefimerida.gr/node/170988#ixzz3Dp8f4hdz

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!