«Πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας θα είναι τα Σκόπια»




Σεπτέμβριος  20, 2014.

Στον απόηχο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας από τον Αλβανό Νεβζάτ Χαλίλι, η σκοπιανή Νόβα σχολιάζει  για τις αλβανικές ιδέες στο κράτος των Σκοπίων.
«Στο μνημείο του Σκεντέρ Μπεη στα Σκόπια, το πρώην  μέλος του Κοινοβουλίου, ο Νεβζάτ Χαλίλι, κήρυξε την νέα Δημοκρατία της Ιλλυρίδας.


Πριν από την πράξη της ανακήρυξης  της ανεξαρτησίας της Ιλλυρίδας, συγκεντρώθηκαν δεκάδες Αλβανοί πολίτες που υπέγραψαν αίτημα για συλλογή υπογραφών, που θα υποβληθεί το Κοινοβούλιο για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος», γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει: 

«Η Δημοκρατία της Ιλλυρίδας θα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ΕΕ, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα σύνορα του κράτους, αλλά θα διοργανώσουμε μια συνομοσπονδιακή αναδιοργάνωση μεταξύ των δύο δημοκρατιών – της Ιλλυρίδας και της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας-, δήλωσε ο Χαλίλι  κατά την διακήρυξη.

Ο Χαλίλι τόνισε ότι  θέλει να επαναληφθεί το δημοψήφισμα που είχε γίνει το 1992 για να δηλώσουν οι Αλβανοί των Σκοπίων, εάν θέλουν να ζήσουν στη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας.

«Επιδιώκουμε, μετά από καιρό ειρήνης, να συνειδητοποιήσουμε τα δικαιώματά μας, πέρα από τη σύγκρουση του 2001, όταν ο πόλεμος είχε τεθεί κάτω από σενάριο ξένων παραγόντων. Δεν ήταν πόλεμος από εμάς, τους Αλβανούς και τους Σλάβους. Για αυτό ζητούμε από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να εξετάσει το αίτημά μας σύντομα», είπε ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, Νεβζάτ Χαλίλι.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες με τις υπογραφές  τους θα πρέπει να δηλώσουν την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.

Και εν κατακλείδι σημειώνει η σκοπιανή Νόβα: 

«Ο Χαλίλι, λέει, ότι η Δημοκρατία της Ιλλυρίδας θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη ’ Δημοκρατία της Μακεδονίας’ και πρωτεύουσα της θα είναι τα Σκόπια» -
 [στα σλαβικά των Σκοπίων: Халили вели дека Република Илирида ќе се простира низ цела Република Македонија, а главен град ќе биде Скопје.]

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!