Φάμπρικα πλαστών βιβλιαρίων στο ΙΚΑ



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Παραμάγαζο θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά αλλά και έκδοσης βιβλιαρίων σε ασφαλισμένους που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο είχε στηθεί στο ΙΚΑ Κεραμεικού.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη διοίκηση του ιδρύματος, και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, κατέδειξε 508 παραβατικές περιπτώσεις.
Όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, «η έρευνα έδειξε για το εν λόγω υποκατάστημα 508 παραβατικές περιπτώσεις. Κάποιος ή κάποιοι πιστοποιούσαν ασφαλιστική ικανότητα σε άτομα που δεν είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τους έδιναν, δηλαδή, τη δυνατότητα να έχουν παροχές υγείας κ.ά. παράνομα».



Το μέγεθος, πάντως, της απάτης είναι τεράστιο και το κόστος φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων που έχει επιβαρυνθεί ο ΕΟΠΥΥ είναι ανυπολόγιστο.

Αν και ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσό με το οποίο ζημιώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, άτομα που ασχολούνται με την υπόθεση ανέφεραν ότι υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των εργαζομένων που συμμετείχαν στην παράνομη θεώρηση των βιβλιαρίων, ωστόσο, όπως σημειώνουν, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην απάτη αναμένεται να ταυτοποιηθούν σύντομα.

«Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί το ύψος της οικονομικής ζημιάς, πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σίγουρα ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Τόσο το ακριβές ύψος του ποσού όσο και ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην απάτη θα προσδιορισθούν πολύ σύντομα» προσθέτουν.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μέσω της Ομοσπονδίας τους παρενέβησαν στην υπόθεση ανακοινώνοντας ότι: «η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ».

Επίσης, τονίζουν ότι θα συνεργαστούν με τον διοικητή του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρά τις όποιες διαφορές σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση και αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!