Απίστευτη δήλωση του προέδρου της Γερμανίας: «Με πονούν αυτά που κάναμε στους Ελληνες»


 Απίστευτη δήλωση του προέδρου της Γερμανίας: «Με πονούν αυτά που κάναμε στους Ελληνες»


Φαίνεται πως υπάρχουν και άλλες... φωνές στη Γερμανία που δεν ταυτίζονται με την κυνική – πραγματιστική χροιά της Μέρκελ ή του Σόιμπλε. Μάλιστα, αυτές οι... φωνές δεν είναι τυχαίες, αλλά προέρχονται από επίσημα χείλη της χώρας.
Με μια εξομολογητική συνέντευξή του στην Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ παραδέχεται πως στο παρελθόν η Γερμανία έχει φερθεί σκληρά στην Ελλάδα. Για το σήμερα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι οι πόροι, που είναι στη διάθεση της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη»

Ενόψει της προγραμματισμένης για τις 5-7 Μαρτίου επίσκεψής του στην Ελλάδα και στην ερώτηση της Deutsche Welle, τι θα πει σε έναν Έλληνα νέο που είναι άνεργος εάν ο τελευταίος τον ρωτήσει γιατί θα έπρεπε να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο Γερμανός πρόεδρος, αφού υπενθυμίζει την αλληλεγγύη που δέχθηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη, απαντά: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες (δυνατότητες) και αυτό εγώ δεν το νομίζω».
Ο Γιόαχιμ Γκάουκ διακρίνει τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας και υπογραμμίζει: «Καλά θα κάνουμε, με την αρωγή μας και τις Task Force να συμβάλουμε στον σχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να ανταποκρίνεται η δημόσια διοίκηση στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
Δύο πράγματα δηλώνει ότι θα κάνει όταν πάει στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας. «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί». «Θα πω επίσης» προσθέτει ο Γιόαχιμ Γκάουκ «ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα». Σε όλα αυτά επιδεικνύει κατανόηση, επισημαίνει ο Γερμανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι αυτό που δεν κατανοεί είναι να επιρρίπτει κανείς στην καγκελάριο Μέρκελ την ευθύνη για την εξαθλίωση.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας υπενθυμίζει ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ δεν αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα οικονομικά μέσα, από τα διαρθρωτικά και άλλα ταμεία και κάνει αναφορά στη σημασία της κατάρτισης, υπενθυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!