Προκλήσεις από το τουρκικό «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις έρευνές του δυτικά της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο πλοία και ένα πολεμικό σκάφος.

Δεύτερο πολεμικό σκάφος βρίσκεται νοτιότερα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Το «Μπαρμπαρός», βρισκόταν χθες 55 ναυτικά μίλια από τη χερσόνησο του Ακάμα και εκινείτο παράλληλα πραγματοποιώντας σεισμικές έρευνες. Γύρω από το πλοίο υπήρχαν τα δυο συνοδευτικά ενώ ήταν υπό την προστασία τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε μικρή απόσταση.

Πρόκειται για περιοχή την οποία αμφισβητεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας πως δεν ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στην Καθημερινή, είχε πει πως εάν υπάρξουν παραβιάσεις θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το κυπριακό.

Αύριο ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ και ο Τουρκοκύπριος Κουντρέτ Οζερσάι στην Αθήνα για συνάντηση στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.                                                                                                       http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!