Αλβανία: Αντίδραση Τσάμηδων για την επίσκεψη Βενιζέλου



Φεβρουάριος 22, 2014.

Ως απαράδεκτες χαρακτηρίζει το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων –PDIU τις συναντήσεις που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με  τους ανώτατους αξιωματούχους των Τιράνων, αφού σε αυτές δεν συζητήθηκε το ζήτημα των ‘τσάμηδων’.


Στην ανακοίνωσή του το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων κατακρίνει και το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα της χώρας, διότι συζήτησαν θέματα μόνο που αφορούν οικονομικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και αποσιώπησαν σε βάρος του αλβανικού έθνους για το θέμα της ‘Τσαμουριάς’.

«Παρακολουθήσαμε με προσοχή τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των κορυφαίων παραγόντων της χώρας, μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο... Για εμάς, που ως κόμμα έχουμε στο πρόγραμμά μας ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα, ιδίως  για τη λύση στο ζήτημα της τσαμουριάς, ερωτηματικά δημιουργούνται από αυτές τις συναντήσεις.

Συζήτησαν το θέμα της τσαμουριάς; Γνωρίζουμε ότι μια δημόσια αναφορά όσον αφορά το θέμα αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ευαισθησία της άλλης πλευράς, αλλά γνωρίζουμε, επίσης, ότι  μια αναφορά στο θέμα αυτό διατηρεί την αποφασιστικότητα ώστε να βρίσκεται το θέμα αυτό στην επικαιρότητα. Ελπίζουμε ότι οι ιθύνοντες παρέδωσαν το φάκελο της τσαμουριάς στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, για ένα ζήτημα που επικυρώθηκε από την αλβανική βουλή».

Και πιο κάτω:

«Να γίνει καλύτερη χρήση της Συνθήκης Φιλίας και επανεργοποίηση των διμερών επιτροπών για την αντιμετώπιση του ζητήματος των τσάμηδων ή άλλων θεμάτων, όπως αυτό της αλβανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, τα δικαιώματα της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα κλπ», αναφέρει το δημοσίευμα της 22 Φεβρουαρίου 2014.
--



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!