OΙ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΤΖΑΚΙ ΚΕΝΕΝΤΙ-ΩΝΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ ΤΟ ΄71


Όταν ο παπαράτσι Settimio Garritano άκουσε τη φήμη ότι η Τζάκι Κένεντι Ωνάση συνηθίζει να κάνει μπάνιο γυμνή, σκέφτηκε πως αυτό ήταν κάτι που οπωσδήποτε θα έπρεπε να το φωτογραφήσει. Άλλωστε για μια της φωτογραφία μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες θα πλήρωναν χιλιάδες ευρώ.
Καλοκαίρι του 1971, ο Γκαριτάνο ταξίδεψε μέχρι το Σκορπιό νοίκιασε μια βάρκα και περίμενε κρυμμένος κοντά στο σημείο που πίστευε ότι θα εμφανιστεί η Τζάκι. Ξεροστάλιαζε στα ανοικτά του νησιού με τον τηλεφακό του έτοιμο για το κλικ. Όταν μετά από ώρα την είδε να βγαίνει από το σπίτι και μετά να βγαίνει και από τα ρούχα της κατάλαβε ότι η τύχη του άλλαξε.
Ο Ιταλός παπαράτσι δεν πίστευε στα μάτια του, άρχισε να φωτογραφίζει ακατάπαυστα, η τύχη του είχε χαμογελάσει. Η Τζάκι μόλις έβγαλε και το μαύρο μαγιό της βούτηξε στα καταγάλανα νερά του ιονίου. Έκανε την ηλιοθεραπεία της, πήρε την πετσέτα της και ξαναμπήκε στην βίλα του Ωνάση. Κι όμως με τις δεκάδες γυμνές φωτογραφίες στα χέρια του Γκαριτάνο, δεν βρήκε έντυπο για να τις δημοσιεύσει. Όλοι ένιωθαν έναν φόβο να αγγίξουν το είδωλο των Αμερικάνων και σύζυγο του παντοδύναμου Αριστοτέλη Ωνάση. Ύστερα από ένα χρόνο και αρκετές προσπάθειες κατάφερε τελικά να πουλήσει το υλικό στο ιταλικό περιοδικό Playmen. Η «Τζάκι γυμνή» κυκλοφόρησε στο τεύχος του Δεκεμβρίου το 1972.



Το 73 το ρεπορτάζ μαζί με δυο-τρεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην αμερικάνικη εφημερίδα «Screw» πουλώντας μισό εκατομμύριο αντίτυπα!. Δύο χρόνια μετά ο φωτορεπόρτερ επικοινώνησε με τον εκδότη του περιοδικού Hustler, Larry Flynt και του πρότεινε να αγοράσει τις φωτογραφίες. Ο εκδότης είχε βγάλει το περιοδικό από τον Ιούλιο του 74, όμως δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί το Playboy ή το Penthouse. Έτσι αγόρασε τις φωτογραφίες για 18.000 δολάρια και τις δημοσίευσε στο τεύχος Αυγούστου του 75. 
Μερικοί στις ΗΠΑ έβλεπαν την Τζάκι με μισό μάτι γιατί μετά τη δολοφονία του Κένεντι είχε παντρευτεί τον Ωνάση αλλά και οι Έλληνες την αντιπαθούσαν επειδή δεν «στάθηκε» επάξια δίπλα στον μεγιστάνα. Στα 46 της ήταν ακόμα μια γυναίκα που «πουλούσε» απίστευτα και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Τζάκι «ξεπούλησε»! Το τεύχος του Hustler με τη γυμνή πρώην Πρώτη Κυρία το αγόρασαν ένα εκατομμύριο αναγνώστες. Ο Larry Flynt έγινε πάμπλουτος και το περιοδικό του διάσημο σε όλο τον κόσμο. Χρόνια αργότερα ο Flynt έγραψε σε βιβλίο του  ότι αυτή ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανε στη ζωή του.



Στις 20 Οκτωβρίου 1968 στον Σκορπιό τελέστηκε ο μυθικότερος γάμος που έχει γίνει στη χώρα μας. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ που έγινε χήρα στα 34 της χρόνια, μετά τη δολοφονία του άντρα της, παντρεύτηκε τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Η τρομοκρατημένη χήρα ζητούσε σωματική και οικονομική προστασία για εκείνη και τα παιδιά της. Ο ισχυρός ΄Ελληνας από τη μεριά του, με χαρά θα τύλιγε το όνομά του με τη λάμψη της διασημότερης της δυναστείας Κέννεντι, κατακτώντας τη γυναίκα-«τρόπαιο». 
Το χάσμα μεγάλο στη σχέση τους και ακόμη πιο μεγάλο μετά το θάνατο του γιου του Ωνάση, Αλέξανδρου αφού εκείνη την ημέρα η Τζάκι ήταν με τα παιδιά της στη Νέα Υόρκη. Φημολογείται, ότι για να παραιτηθεί από κάθε άλλη αξίωση από την περιουσία του Ωνάση, ο τελικός διακανονισμός ήταν να λάβει 26 εκατομμύρια δολάρια. 
Η Τζάκι Κένεντυ – Ωνάση , πέθανε στις 19 Μαϊου του 1994 από καρκίνο στους λεμφαδένες την ώρα που κοιμόταν, στα 65 της χρόνια.                      http://diasimesistories.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!