Στην ανακρίτρια ο Άλεξ Ρόντος - Κατέθεσε και για το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή


 
Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο μυστικοσύμβουλος του Γ.Παπανδρέου και κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ΜΚΟ με τις περιβόητες ναρκοθετήσεις, αλλά και εμπλεγμένος με το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.  
 
Στη διάθεση των δικαστικών αρχών δήλωσε ότι είναι ο, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετέβη την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων.
 
Ο νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, 'Αλεξ Ρόντος, εμφανίστηκε με τον συνήγορο του Ι.Μαντζουράνη στο ανακριτικό γραφείο όπου δήλωσε στη δικαστική λειτουργό ότι θα προσέλθει αμέσως ενώπιόν της, όποτε κληθεί για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων της επίμαχης ΜΚΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχει ήδη προφυλακιστεί. Ο διπλωμάτης γνωστοποίησε στην κ.Ευαγγέλου τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 
Η εμπλοκή του κ. Ρόντου στην υπόθεση της εν λόγω ΜΚΟ -η οποία φέρεται να εισέπραξε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ ως το 2004 για έργο αποναρκοθετήσεων στο εξωτερικό που της καταλογίζεται ότι δεν προσέφερε- αφορά την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της ΜΚΟ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ρόντος ο οποίος ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του αρνείται κάθε ποινική εμπλοκή του, υποστηρίζοντας πως είχε ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλεπόταν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Υποστηρίζει, επίσης, πως είχε θέσει επανειλημμένως, χωρίς ανταπόκριση, το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου θεωρώντας ότι ήταν ελλιπές και προβληματικό.
 
Στην Ευελπίδων όμως βρέθηκε ο κ. Ρόντος και χθες Παρασκευή καθώς κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου Τακτικού Ανακριτή Δ. Φούκα που χειρίζεται τη δικογραφία που αφορά το καταγγελόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής του. Η κλήση του κ. Ρόντου σε κατάθεση, αφορά έγγραφο, που εξετάζεται από την ανάκριση, σύμφωνα με το οποίο η όλη επιχείρηση εναντίον του τότε πρωθυπουργού, που φέρεται να είχε εξελιχθεί σε δύο στάδια το 2008-2009, ήταν σε γνώση του.
 
Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και σύμβουλός του, ο Αλέξης Ρόντος, ανέλαβε πρόσφατα μια ιδιαίτερη αποστολή για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, έχει προκαλέσει συχνά αντιδράσεις, κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου εξωτερικών, προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο μυστηριώδης σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών Αλ. Ρόντο όπως δημοσίευσε το site της «Deutsche Welle», απεστέλη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο νότιο Σουδάν ως ειδικός απεσταλμένος «προκειμένου να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του προβλήματος».
 
Σε όποιο μέρος του πλανήτη πήγαινε ο Α.Ρόντος, όπως στην Γεωργία, ασιατικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ, παντού μετά ξεσπούσαν ταραχές.
 
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, τον είχε κατονομάσει ως άτομο το οποίο αναφερόταν σε έκθεση των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ το 2008 ότι  ήταν "Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή"! Και τονίζει ότι "Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες".
 
Ο ίδιος έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ότι "Είχαμε μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».
 
«Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Και οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε σε βάθος όλη την υπόθεση".
 
O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη. Όμως ότι και αν είναι ο Άλεξ Ρόντος υπήρχε κάποιος που ήταν ο πολιτικός του προιστάμενος. Λεγόνταν Γ.Παπανδρέου διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας και ΥΠΕΞ. Είναι ω΄ρα αντί να κάνει ταξίδια με τα λεφτά μας σε όλον τον πλανήτη, να δώσει εξηγήσεις (το λιγότερο) και αυτός.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!