Είναι ασύλληπτα τρελός ο «πρόεδρος» -Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε 645 εκατομμύρια δολάρια σε αυτοκίνητα και πιάνα I


 Είναι ασύλληπτα τρελός ο «πρόεδρος» -Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε 645 εκατομμύρια δολ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το κονιάκ, αγοράζει φανταχτερά αυτοκίνητα και πιάνα ξοδεύοντας πάνω από 645 εκατομμύρια δολάρια σε είδη πολυτελείας, ξεπερνώντας μάλιστα και τον πατέρα του και πρώην ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Μάλιστα, ο πρώην sushi chef του, είχε δηλώσει πως ο ισχυρός άνδρας λάτρευε το κινέζικο πεπόνι, το χαβιάρι του Ουζμπεκιστάν και το χοιρινό Δανίας, ενώ έπινε κονιάκ και έπαιζε γκολφ.
Το 2006, οι ΗΠΑ, εξέδωσαν μία λίστα με 60 πράγματα που δεν έπρεπε να πουλούνται στον Κιμ τον πρεσβύτερο, μεταξύ αυτών, κρύσταλλα, σύνεργα του σκι και γιοτ.
Ο γιος του όμως, Κιμ Γιονγκ Ουν, μπορεί να δαπανά περισσότερα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα και συμπεραίνει πως η κυβέρνηση της Νόρειας Κορέας έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και θα πρέπει να παραπεμφθεί σε διεθνές δικαστήριο.
Στις εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης, υπάρχουν στοιχεία για όσα οι οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν εδώ και χρόνια – «εξόντωση», βασανιστήρια, υποδούλωση και βιασμούς. Σημειώνει επίσης πως ανάμεσα σε όλη αυτή την κτηνωδία, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αγόραζε ολόκληρα φορτία με είδη πολυτελείας.
Χάρη στον Ντένις Ρόντμαν, γνωρίζουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το εκλεκτό λικέρ, και κυρίως το κονιάκ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Κιμ και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν ένα χιονοδρομικό και ένα ιππικό κέντρο. Η έκθεση αναφέρει πως η κυρίαρχη ελίτ αγόρασε φανταχτερά αυτοκίνητα, τρεις ντουζίνες πιάνα και κορυφαίο εξοπλισμό καταγραφής. Βασισμένη σε προηγούμενες εκθέσεις, υποθέτουν ότι το συνολικό κόστος των κρατικών δαπανών για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ ΙΙ, σε 645.800.000 το 2012.
Η έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως ο Κιμ και οι συνεργάτες του, ξόδεψαν ένα «σημαντικό ποσό των κρατικών πόρων για την αγορά εισαγόμενων ειδών πολυτελείας».
Τα έσοδα αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες μέχρι και «παράλληλα κεφάλαια» που διατηρούνται «στην προσωπική διάθεση του Ανώτατου Ηγέτη και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη προσωπικών εξόδων του ίδιου, της οικογένειάς του και άλλα μέλη της ελίτ που τον περιβάλλουν». Τα έσοδα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της πώληση ναρκωτικών, εκτιμήθηκαν το 2008 σε 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Τα ευρήματα, τα οποία η Βόρεια Κορέα, απέρριψε ως «κατασκευασμένα», δεν είναι καλός οιωνός. Υπήρξε, γράφει το Εθνος, μια εποχή που οι άνθρωποι ήλπιζαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή για τη Βόρεια Κορέα, δίνοντας ένα τέλος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη φτώχεια και την άρχουσα τάξη με την ανάλγητη περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους. Η έκθεση, και οι καταναλωτικές συνήθειες του Κιμ, είναι απλά μια υπενθύμιση πως οι ελπίδες τους ήταν άστοχες, ή ανώριμες. Από απόσταση, ο Κιμ δείχνει αρκετά άνετα στο κάστρο του. Ίδιος με τον πατέρα του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!