Ξεσηκώθηκαν οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία -Στο Κίεβο φοβούνται αποσχιστικές τάσεις


 Ξεσηκώθηκαν οι ρωσόφωνοι στην Ουκρανία -Στο Κίεβο φοβούνται αποσχιστικές τάσεις
Ανησυχία για τις αποσχιστικές τάσεις στην ρωσόφωνη Κριμαία εξέφρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, καθώς στην περιοχή φουντώνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι αντιδράσεις κατά της νέας ηγεσίας στη χωρά μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς.
Ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ εκτίμησε ότι απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διαμηνύοντας πως οποιος είναι υπεύθυνος για τέτοιου είδους αποσχιστικές κινήσεις θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Πολίτες στην χερσόνησο της Κριμαίας κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της νέας ηγεσίας στο Κίεβο ενώ στη Σεβαστόπολη, όπου βρίσκεται ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ορίστηκε ρωσόφωνος δήμαρχος.
Μία πιθανή ισορροπία εξουσίας μεταξύ Κιέβου και των ρωσόφωνων περιφερειών είναι εξαιρετικά αβέβαιο να σχηματιστεί στο προσεχές διάστημα και η απειλή ενός εμφυλίου πολέμου ή της διχοτόμησης της χώρας είναι πάντα υπαρκτή, καθώς οι ριζοσπαστικοί όλων των πλευρών γίνονται όλο και πιο επιθετικοί.
Η Κριμαία μπορεί να αναδειχθεί σε σημείο κλειδί και ως πύλη για την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσει η Μόσχα, καθώς από τη μία θέλει να προστατέψει τα συμφερόντά της και απο την άλλη θα θελήσει να μην να παγιδευτεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!