Ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει τον Γιανουκόβιτς ως πρόεδρο της Ουκρανίας



Φεβρουάριος 28, 2014.

Ο Λευκός Οίκος δεν αναγνωρίζει πλέον ως πρόεδρο της Ουκρανίας τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, επειδή αρνήθηκε την ευθύνη και υπονόμευσε την νομιμότητα της έκφρασης στο Κίεβο.



Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Jay Carney.
Εξελέγη πρόεδρος. Παραιτήθηκε από τις ευθύνες του- αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία έβαλε τέλος στη βία και δεν ανέλαβε δράση για  την οποία κλήθηκε από πολλούς, δηλαδή, στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση της βίας και στην πορεία σε πρόωρες εκλογές. Μάζεψε τις βαλίτσες του και εξαφανίσθηκε», δήλωσε ο Carney, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Carney δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη Ρωσία, η οποία φέρεται να έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε επιφυλακή και άρχισε ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Αναμένουμε από τη Ρωσία να είναι διαφανής στις ενέργειές της, όπως ανακοίνωσε χθες και να αποφύγει τις προκλητικές ενέργειες. Μπορούμε να μιλάμε για αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και φυσικά, προς το συμφέρον του λαού της Ουκρανίας, αφού δεν υπήρξε καμία πρόκληση για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το unian.

--


http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!