H Άγκυρα απειλεί Κύπρο και Ισραήλ - Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν περιορίζεται - Θα κάνω σημαντική αποκάλυψη από τα Κατεχόμενα στην επέτειο εισβολής»

 

Σε νέες απειλές εναντίον Κύπρου και Ισραήλ προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν μιλώντας σε νέους της Τουρκίας με αφορμή το Μπαϊράμι των Νέων, είπε πως “η Τουρκία δεν περιορίζεται σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, για μας Τουρκία είναι παντού”, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που κάνουν βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει 5 γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία και δεν έχει ανάγκη από κανέναν.

“Εμείς τα έχουμε κάνει αυτά σε τόσο καλή στιγμή που καταφέραμε ταυτόχρονα να κερδίσουμε αυτά τα πλοία για τη χώρα μας. Τώρα ελπίζουμε να φέρουμε και καλά νέα, μην εκπλαγείτε εάν σύντομα ακούσετε και -πρώτα ο Αλλάχ- και τα νέα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο“, είπε.

Άλλωστε, από τη στιγμή που θα λάβουν αυτή την είδηση, είπε, «ο κόσμος θα αλλάξει την άποψή του για την Τουρκία. Από αυτή την άποψη ο κόσμος μας ζηλεύει αυτή τη στιγμή και έχουν δίκιο να μας ζηλεύουν. Αφήστε τους να ζηλεύουν. Νότια Κύπρος και βόρεια Κύπρος; Γιατί ενοχλούνται; Επειδή τα πλοία μας είναι εκεί. Οι φίλοι μας έκαναν δήλωση τις προάλλες».

“H Tουρκία είναι παντού”

«Η Τουρκία είναι παντού» ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και «δεν περιορίζεται στα 780 χιλιάδες τ.χλμ. των συνόρων της», είπε απευθυνόμενος σε νέους της Τουρκίας, τονίζοντας παράλληλα την ηχηρή ναυτική παρουσία της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνουμε βήματα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράκ.

Εάν το άτομο που μας θέτει αυτές τις ερωτήσεις, από την αντιπολίτευση, ήταν τώρα στην εξουσία, η κατάστασή μας στην ανατολική Μεσόγειο θα ήταν μία πανωλεθρία.

Δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κανένα δικαίωμά μας γύρω από την Κύπρο. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα ερευνητικό σκάφος, δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε ένα γεωτρύπανο, ούτε και αγόρασαν.

Βρήκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αν. Μεσόγειο;

Αλλά εμείς και γεωτρύπανα αγοράσαμε, και ερευνητικά σκάφη αγοράσαμε, και τώρα έχουμε 5 τέτοια πλοία. Και δεν έχουμε ανάγκη κανέναν», δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι σύντομα η Τουρκία θα λάβει καλά νέα, που θα αλλάξουν την άποψη του κόσμου.

«Εμείς τα κάναμε όλα αυτά την κατάλληλη στιγμή και καταφέραμε ταυτόχρονα να αποκτήσουμε όλα αυτά τα πλοία για τη χώρα μας. Τώρα ελπίζουμε να φέρουμε και καλά νέα.

Μην εκπλαγείτε, εάν σύντομα ακούσετε -πρώτα ο Αλλάχ- νέα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Κι από τη στιγμή που θα λάβουμε αυτό το νέο, ο κόσμος θα αλλάξει την άποψή του για την Τουρκία».

«Θα δώσω σημαντικά μηνύματα από την Κύπρο»

Πρώτα ο Αλλάχ θα είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και από την Κύπρο θα δώσω τα απαιτούμενα μηνύματα σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό θα βρεθώ στη βόρεια Κύπρο. Επειδή τα μηνύματα που θα δώσουμε από την βόρεια Κύπρο δεν ενδιαφέρουν μόνο το νησί, αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα και εάν εσείς δεν επιδείξετε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια στάση, δεν θα σας λάβουν σοβαρά υπόψη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

https://warnews247.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!