Οι Αλήθειες και τα Ψέματα για την Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, που αποτελείται από Τουρκογενείς, Πομάκους και Αθίγγανους – Είναι σπάνιο να βρεις Χριστιανό εργαζόμενο, σε μουσουλμανική επιχείρηση – Τα προνόμια για τους μουσουλμάνους μαθητές, κλπ.

 

Την Ορεινή Ζώνη της Θράκης μπορώ να πω ότι πια την γνωρίζω «καλά», πολύ «καλά», καθώς συμπληρώνονται τριάντα χρόνια γνωριμίας και στην πορεία αδελφικής φιλίας με τον γιό του ζωέμπορου στα Πομακοχώρια, τον γαμπρό της φουρνάρισσας, το «δεξί χέρι» του αξιαγάπητου στρατηγού Μανούσου όταν έριχνε τη μπάρα στον Εχίνο και μετέπειτα πολύτιμος συνεργάτης του Λεωνίδα και του Μπάμπη στο …ευαγές ίδρυμα.

Ο φίλος μου, ο άγνωστος «Χ», είναι κρυφή δύναμη στην Θράκη γιατί είναι «άγνωστος στους γνωστούς και γνωστός στους αγνώστους»…

Ο φίλος μου δεν είναι πράκτορας, είναι Πατριώτης, όχι πατριδοκάπηλος… Είναι ρεαλιστής που σέβεται το μειονοτικό στοιχείο και υπερασπίζεται το δίκιο του με «νύχια» και με «δόντια» αλλά και ως παλιός «επιχειρησιακός» το άγρυπνο μάτι του παρακολουθεί και εντοπίζει με απίστευτη διεισδυτικότητα τις κουτοπονηριές των γειτόνων που δεν λένε να αφήσουν ήσυχη την Θράκη ώστε να ζουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι…

Σας μιλάω για τον φίλο μου τον Θρακιώτη, ώστε να καταλάβετε ότι αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι προϊόν γραφειοκρατικών εκθέσεων κρατικών υπηρεσιών, αλλά γεγονότα βγαλμένα μέσα από την ίδια την ζωή.

Ελάτε λοιπόν να καταγράψουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ίσως μάθετε πράγματα που δεν τα γνωρίζατε…

Τελευταία ολοένα και πιο συχνά ο Ερντογάν και οι υπουργοί του καταγγέλλουν ότι καταπιέζεται η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία αποκαλούν «Τουρκική».

Μέγα ΨΕΜΑ ! Καταρχάς στην Δυτική Θράκη δεν κατοικούν 150.000, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η μουσουλμανική μειονότητα αριθμεί 105.000 στην Δ. Θράκη. Οι μουσουλμάνοι πολίτες αποτελούν το 45% του Ν. Ξάνθης, το 55% του Ν. Ροδόπης και το 5% του Ν. Έβρου.

Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από Τουρκογενείς, Πομάκους και Αθίγγανους. Γεωγραφικά :

-Στο Νομό Ξάνθης, όπου βρίσκεται το 45% της μειονότητας, το 50% είναι Πομάκοι, το 40% Τουρκογενείς και το 10 % Αθίγγανοι.

-Στο Ν. Ροδόπης όπου βρίσκεται το 55% της μειονότητας, το 50 % είναι Τουρκογενείς , το 45% Πομάκοι και το 5% Αθίγγανοι.

-Στο Ν. Έβρου όπου βρίσκεται το 5%τηςμειονοτητας το 80% είναι Πομάκοι και το 20% Αθίγγανοι.

Η Άγκυρα καταγγέλλει ότι η μουσουλμανική μειονότητα καταπιέζεται πολιτικά!

Σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τις 6 έδρες που αντιστοιχούν στους νόμους Ξάνθης και Ροδόπης, οι 3 είναι Μουσουλμάνοι και οι 3 Χριστιανοί !

Ενώ στις εκλογές του 2016 στο Ν Ροδόπης και τις 3 έδρες κατείχαν μουσουλμάνοι , ενώ στο νόμο Ξάνθης 1 έδρα από τις 3 είχε καταλάβει Μουσουλμάνος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η εκπροσώπηση των μειονοτικών στην Ελληνική Βουλή είναι μεγαλύτερη σε συνάρτηση με το πληθυσμό της μειονότητας !

-Στις ευρωεκλογές ,το κόμμα “Φιλία- Ισότητα – Ειρήνη” (DEP) που οργανώθηκε και ελέγχεται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής διακηρύσσοντας την «ανεξαρτησία» της Θράκης και την ενσωμάτωση της στη “μητέρα πατρίδα” (Τουρκία), έρχεται πρώτο κόμμα σε Ξάνθη και Ροδόπη γεγονός που αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά καταπίεση υπάρχει στο μειονοτικό στοιχείο της Δυτικής Θράκης.

-Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους 8 Δήμους από ανήκουν στους Ν. Ξάνθης και Ροδόπης οι 3 Δήμοι έχουν δήμαρχο μουσουλμάνο !

Στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης έχουν εκλεγεί 3 μουσουλμάνοι νομαρχιακοί σύμβουλοι !

Επομένως μέγα ΨΕΜΑ της Άγκυρας ότι η μειονότητα καταπιέζεται από την Ελληνική διοίκηση και δεν εκφράζεται ελεύθερα.

-Απεναντίας είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι εκδίδονται τέσσερις (4) μειονοτικές εφημερίδες στους Ν. Ξάνθης και Ροδόπης οι οποίες με άρθρα τους συνεχώς προβάλουν την ενσωμάτωση της μειονότητας στην Τουρκία. Επιτίθενται με καυστικά σχόλια και άρθρα σε όσους επώνυμους μουσουλμάνους δεν ακολουθούν την γραμμή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής! Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση στους μειονοτικούς βουλευτές και δημάρχους για την «αφωνία» που επέδειξαν ως προς το φραστικό επεισόδιο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα. Οι μειονοτικές εφημερίδες επέκριναν τους βουλευτές και τους δημάρχους της μειονότητας γιατί δεν σήκωσαν μπαϊράκι κατά του Ν. Δένδια !

– Αλήθεια πόσες Ελληνικές εφημερίδες εκδίδονται στη Κωνσταντινούπολη, οι οποίες μπορούν να ασκούν κριτική στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας;

-Η Άγκυρα μιλάει για καταπίεση της μειονότητας στην άσκηση θρησκευτικής λατρείας. Μέγα ΨΕΜΑ ! Στην Δυτική Θράκη λειτουργούν 320 τεμένη με τα περισσότερα από αυτά να έχουν επισκευασθεί πρόσφατα για να είναι λειτουργικά. Επομένως μόνο καταπίεση δεν υπάρχει. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το Τουρκικό Προξενείο εκμεταλλευόμενο την ελληνική αδράνεια στην περιοχή από το 1990 όρισε τους δικούς του ανθρώπους ως ψευδομουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή προκειμένου μέσω της Θρησκείας να ελέγχει καλύτερα την μειονότητα.

Η Τουρκία δεν επιθυμεί οι Μουφτήδες να διορίζονται από το Ελληνικό κράτος αλλά -λέει- να εκλέγονται! Άκρως παράλογη η αξίωση αυτή καθώς ούτε στην ίδια την Τουρκία, ούτε και με καμία άλλη χώρα του κόσμου οι Μουφτήδες εκλέγονται . Παντού διορίζονται καθ ότι λόγω ιδιότητας ασκούν και δικαστική εξουσία ! Η Άγκυρα επιχειρεί άκομψα και απροκάλυπτα να αναμιχθεί στα εσωτερικά της Ελλάδας και με το θέμα που εγείρει για τους Μουφτήδες προσπαθεί με πονηριά να βάλει στην ίδια ζυγαριά την εκλογή των μουφτήδων με την εκλογή του Πατριάρχη.

-Στον τομέα της εκπαίδευσης υποστηρίζει η Άγκυρα ότι καταπιέζονται οι μειονοτικοί. Μέγα ΨΕΜΑ! Αντιθέτως, η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση για τους Μουσουλμάνους.

Με νόμο του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 90 (Γ. Παπανδρέου) το 10% των εισακτέων σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ προέρχεται από την μειονότητα και εισάγονται χωρίς βαθμολογία στις σχολές που επιθυμούν ! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές από την μειονότητα να εισάγονται σε Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Νομικές σχολές με πολύ χαμηλούς βαθμούς ακόμη και κάτω από την βάση !

– Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές εισάγονται στα ΑΕΙ ενώ κόβονται οι Χριστιανοί μαθητές με ίδιες ή και μεγαλύτερες βαθμολογίες !

– Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι στην Δυτική Θράκη κυριαρχούν οι Μουσουλμάνοι απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που ασκούν προνομιακά επαγγέλματα και υπερτερούν έναντι των χριστιανών της περιοχής.

– Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι πολλά παιδιά της μειονότητας που δεν καταφέρνουν να εισαχθούν στα ελληνικά ΑΕΙ – ακόμη και με τα ειδικά προνόμια- πηγαίνουν για σπουδές στην Τουρκία και επιστρέφουν πτυχιούχοι για να εισαχθούν μέσω του ΑΣΕΠ στο ελληνικό Δημόσιο με τα επιπλέον μόρια που λαμβάνουν οι μουσουλμάνοι διαγωνιζόμενοι έναντι των χριστιανών !

Όντως δεν ισχύουν ίσες εύκαιρες για τους νέους της Δυτικής Θράκης αγαπητέ Ταγίπ ! Οι Μουσουλμάνοι σαφώς και έχουν περισσότερες από τους Χριστιανούς…

-Στην Δυτική Θράκη οι μουσουλμάνοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με επιτυχία σε όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Ωστόσο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα . Οι μουσουλμάνοι επιχειρηματίες δεν προσλαμβάνουν χριστιανούς εργαζόμενους, προφανώς με εντολή εξ Ανατολών ! Είναι σπάνιο να βρεις έστω και έναν χριστιανό εργαζόμενο σε μουσουλμανική επιχείρηση ! Ενώ αντίστοιχα όλοι οι χριστιανοί επιχειρηματίες έχουν κατά βάση μουσουλμάνους υπαλλήλους οι οποίοι είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς.

-Στο εξωτερικό -κυρίως στη Γερμανία- τα παιδιά της μειονότητας δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ως εργολάβοι αμμοβολών και καθαρισμών πλοίων. Μόνο από την ορεινή περιοχή της Ξάνθης υπάρχουν πάνω από 50 επιχειρηματίες! Μέσω των επιχειρήσεων τους έρχονται ετησίως ως έσοδα στην Θράκη πάνω από 100.000.000 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής τράπεζας ZIRRATη οποία έχει υποκαταστήματα στη Ξάνθη και Κομοτηνή !

-Αν υπήρχε καταπίεση στη μειονότητα και κακή οικονομική κατάσταση θα μπορούσαν να διατηρηθούν τα δύο υποκαταστήματα της ZIRRATστη Δυτική Θράκη;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κυριαρχούν οι αγορές ακινήτων συντριπτικά υπέρ των μουσουλμάνων έναντι των χριστιανών λόγω της οικονομικής ευμάρειας που διαθέτουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι στην Δυτική Θράκη μόνο τους υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής μπορείς να βρεις για να σου πουν ότι καταπιέζονται. Όλοι οι υπόλοιποι απολαμβάνουν τα προνόμια του ελληνικού κράτους και αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους παρέχονται για τα δημιουργούν και να διαβούν παραγωγικά και ειρηνικά ως ευκατάστατοι ευρωπαίοι πολίτες, σ ένα από τα ωραία – μορφολογικά και κλιματικά – στρατηγικά σημεία της Βαλκανικής χερσονήσου.

Επομένως το ερώτημα παραμένει: Ποιος καταπιέζει ποιον στην Δ. Θράκη; Εσείς τι καταλάβατε;

Δήμος Βερύκιος 

Δημοσιογράφος

https://xanthinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!