Ως πότε οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. θα αφήνουν τον αρχιτρομοκράτη Ερντογάν να τους «τραβάει από το μανίκι»;

 

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν ήταν μόνο τα δημοσιεύματα, με καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών, σε διεθνή ΜΜΕ όσον αφορά τη διασύνδεση της Άγκυρας με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν ήταν μόνο οι εκθέσεις και τα ντοκουμέντα μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας που επιβεβαίωναν ότι το καθεστώς Ερντογάν ήταν βασικός υποστηρικτής και χρηματοδότης των τζιχαντιστών που αποκεφάλιζαν ανθρώπους στη Μέση Ανατολή.

Δεν ήταν μόνο η έρευνα του Ινστιτούτου Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης το 2014, σύμφωνα με την οποία «η Τουρκία πρόσφερε στο Ισλαμικό Κράτος πλήρη στρατιωτική στήριξη, υλικοτεχνική και οικονομική βοήθεια».

  • Πάνω απ’ όλα ήταν το γεγονός ότι οι ηγεσίες σε Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες, Μόσχα και Πεκίνο γνώριζαν πολύ καλά τον βρόμικό ρόλο του Ερντογάν στην ανάπτυξη και την δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Και αντί από την αρχή να βρεθούν απέναντί του, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: είτε τον στήριξαν με διαφορετικούς τρόπους για τους δικούς τους λόγους είτε επέδειξαν εγκληματική ανοχή.

Ειδικά όταν τον Μάρτιο του 2017, ο Τούρκος δικτάτορας είχε ξεστομίσει εκείνη την πρωτοφανή απειλή ότι «αν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα σημείο της Γης, δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους», ήταν αδιανόητο αυτό που συνέβη στη συνέχεια με τις εκκλήσεις και τα παρακάλια από Ευρωπαίους ηγέτες για συνεργασία μαζί του και σύναψη συμφωνιών, χωρίς καν να ασχοληθούν σοβαρά με την κατάργηση του κράτους δικαίου στην Τουρκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!