H πρώτη κινεζική φωτογραφία της επιφάνειας του Άρη

CNSA

H πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία που έστειλε από τον Άρη το κινεζικό ρομπότ δείχνει τον ορίζοντα της περιοχής στην οποία βρίσκεται.


Η κινεζική διαστημική υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες που μετέδωσε από τον Άρη ο πρώτος ρομποτικός εξερευνητής που έστειλε ο ασιατικός γίγαντας στον Κόκκινο Πλανήτη.Το Zhurong προσεδαφίστηκε ομαλά στην επιφάνεια του Άρη την περασμένη Παρασκευή. Το ρόβερ βρίσκεται στην  Utopia Planitia, μια αχανή κοιλάδα στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη. Είναι εφοδιασμένο με τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ για να εξασφαλίζεται η τροφοδοσία του με ηλεκτρισμό.

Η αρχική πρόβλεψη για την λειτουργία του είναι τρεις μήνες αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις αν το ρομπότ δείχνει ότι λειτουργεί σωστά και έχει… αντοχές η αποστολή του αναμένεται να παραταθεί. Διαθέτει επίσης κάμερες, ραντάρ και λέιζερ, που θα επιτρέψουν να μελετηθεί το περιβάλλον του και να αναλυθεί η σύνθεση πετρωμάτων του Άρη. Το ρομπότ έστειλε έγχρωμες αλλά και ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουν καταγράψει οι κάμερες που διαθέτει. Σε αυτές απεικονίζεται το σημείο στο όποιο βρίσκεται το ρομπότ, ο ορίζοντας που βλέπει και παράλληλα διακρίνονται κάποια μέρη του.


https://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!