Η Βρετανία στηρίζει «το νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

 



«Το Ισραήλ έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας για να υπερασπιστεί τους πολίτες του από τις επιθέσεις», δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών με χαρτοφυλάκιο για τη Μέση Ανατολή, Τζέιμς Κλέβερλι.

Η βρετανική κυβέρνηση παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» στην προσπάθεια να επιφέρει ουσιαστική εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι είπε ότι η διεθνής κοινότητα «συνεργάζεται» για να αποκαταστήσει τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή και κάλεσε όλα τα μέρη να εργαστούν για «μείωση των εντάσεων»

Επίσης, καταδίκασε  τις «τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς» στη Μέση Ανατολή και προέτρεψε την ισραηλινή κυβέρνηση να «τηρήσει τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας» όταν «υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντά της για την ασφάλεια».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επείγουσας ερώτησης του Εργατικού Κόμματος για το Ισραήλ και τη Γάζα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο κ. Κλέβερλι είπε στους βουλευτές: «Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση πυραύλων στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες τοποθεσίες εντός του Ισραήλ».

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες εναντίον του Ισραήλ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη στόχευση πολιτών».

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα στο Sky News: «Είναι σημαντικό και οι δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω. Ωστόσο, έχουμε δει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο επιθέσεων πυραύλων στο Ισραήλ. Όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πάντα λέγαμε ότι πρέπει να επιδιώξουν να ελαχιστοποιήσουν τις επιθέσεις εναντιον των πολιτών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Independent


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!