BTC: ΚΑΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

 

Η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται κάτω από τα 35.000$, ενώ οι επενδυτές λιανικής, από τα παρασκήνια, παρακολουθούν απλώς την πτώση.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισε ένα νέο κύμα πίεσης πωλήσεων στις 28 Μαΐου, που συνεχίζεται ακάθεκτο και σήμερα, καθώς η τιμή του Bitcoin (BTC) έπεσε στα 35.100 δολάρια και οι traders δείχνουν γενικά να μην ενδιαφέρονται να αγοράσουν στην πτώση, πριν από το Σαββατοκύριακο.

Παρά τις αρνητικές κινήσεις που παρατηρήθηκαν στην αγορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν ως επί το πλείστον σταθερή αποφασιστικότητα να παραμείνουν αφοσιωμένοι στα κρυπτονομίσματα, αλλά η απουσία ανακοινώσεων του τύπου «αγοράσαμε στην πτώση», κάνει τους traders λιανικής να αναρωτιούνται αν η τιμή του Bitcoin προορίζεται για περαιτέρω πτώση.

BTC/USDT γράφημα 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Ενώ ορισμένοι αναλυτές βλέπουν την πιθανότητα του να πέσει το Bitcoin τόσο χαμηλά όσο τα 20.000$ ως το χειρότερο σενάριο, η συνολική πορεία της τιμής του BTC, παραμένει σε ανοδική κλίση, με την εβδομαδιαία τάση των υψηλότερων χαμηλών τιμών να υλοποιείται ακόμα αδιατάρακτη.
Χαρακτηριστικό είναι το tweet του γνωστού σχολιαστή και trader, Rekt Capital:

Rekt Capital@rektcapital : το #BTC έχει ήδη τεθεί σε υψηλότερο χαμηλό σε εβδομαδιαία βάση. Τώρα το $BTC αγωνίζεται να διατηρήσει την ακολουθία υψηλότερων χαμηλών σε ημερήσια βάση.

Τα Altcoins πέφτουν παράλληλα με το Bitcoin

Τα Altcoins επίσης υποχώρησαν απότομα την Παρασκευή, καθώς η αβεβαιότητα της αγοράς πριν από το Σαββατοκύριακο της Memorial Day*, οδήγησε σε χαμηλό όγκο συναλλαγών και το τρέχον περιβάλλον που αποφεύγει τον κίνδυνο, μείωσε τον αντίκτυπο σημαντικών ανακοινώσεων όπως αυτή του Polygon (MATIC), που ενσωματώνει τα σύνολα δεδομένων του στην τεχνολογία Google Cloud.

Polygon (previously Matic)@0xPolygon1/: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώσαμε την ενσωμάτωση του συνόλου των δεδομένων Polygon στο @GoogleCloudTech#BigQuery! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε σύνολα δεδομένων του Polygon, να εκτελέσετε αναλυτικά στοιχεία και να εξαγάγετε πληροφορίες, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα #BigQuery της Google.


* Memorial Day: Η Ημέρα μνήμης ή Ημέρα παρασημοφόρησης, είναι μια ομοσπονδιακή γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες για να την απόδοση τιμών και πένθους στο στρατιωτικό προσωπικό που πέθανε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων ενώ υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Είναι ουσιαστικό τριήμερο αργίας, αφού γιορτάζεται πλέον την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου. Η αργία γινόταν στο παρελθόν στις 30 Μαΐου (1868 – 1970).
Δεδομένης της καθολικής αργίας, το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με κάποια καθυστέρηση. Ηδη πολλές πλατφόρμες στα crypro, όπως π.χ. η Nexo, έχουν ειδοποιήσει τους χρήστες τους ότι εντολές αναλήψεων που θα δοθούν εντός του τριημέρου θα εκτελεστούν την πρώτη εργάσιμη δηλ. την Τρίτη 02/06, ενώ επίσης το ίδιο είναι δυνατόν να συμβεί με εντολές κατάθεσης μέσω τραπεζικών εμβασμάτων.

Παρά την υπαναχώρηση σε όλη την αγορά, υπήρχαν μερικά tokens που κατάφεραν να κάνουν ράλι. Το Helium (HNT) σημείωσε άνοδο 28%, σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στα 23,01$, μετά από ένα tweet που ανακοίνωσε ότι το έργο ξεπέρασε τα 45.000 ενεργά hotspot παγκοσμίως, που παρέχουν αποκεντρωμένη ασύρματη κάλυψη για συσκευές διαδικτύου των πραγμάτων (IoT).

Το MaidSafeCoin (MAID) σημείωσε επίσης ράλι 20%, για να φτάσει το υψηλό εντός της ημέρας στα 0,52 $ μετά την κυκλοφορία του testnet v2 και το Zcash (ZEC) κέρδισε 5% και τώρα διαπραγματεύεται περίπου στα $155.

Οι ημερήσιες επιδόσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων στις 28/05. Πηγή: Coin360

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έφτασε στις 28/05 στα 1.567 τρισεκατομμύρια δολάρια με ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στο 42,8%. Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση έχει μειωθεί στα 1.479 τρισεκατομμύρια δολάρια με ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin στο 43,4%

Πηγή: JORDAN FINNESETH – 29/05/2021- https://cointelegraph.com/news/bearish-signals-grow-as-bitcoin-price-drops-to-35k-and-traders-ignore-the-dip

https://cryptohellenicbloc.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!