"Τo Ιφτάρ στο Διδυμότειχο ήθελε το διχασμό"



Οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου γνώριζαν πολύ καλά, ότι κάτω από τις σκαλωσιές στο Τέμενος Βαγιαζήτ, δεν μπορούσε να γίνει η εκδήλωσή τους.
Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα, νομίζουμε πως είναι η στιγμή για να κάνουμε έναν απολογισμό, αναφέρει η elthraki.gr, μετά την φασαρία που ξεκίνησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου με το περίφημο “Ιφτάρ”, που ήθελε σώνει και καλά να διοργανώσει μπροστά στο Τέμενος Βαγιαζήτ.
Γνωρίζοντας όμως καλύτερα από τον καθένα ότι το Τέμενος αυτό, που αποτελεί αρχαιολογικό χώρο (χρηματοδοτείται μάλιστα από την Ελληνική Πολιτεία με το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ για την συντήρησή του), είναι ζωσμένο με σκαλωσιές λόγω των εργασιών που γίνονται στο κτίριο.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπορούσε η αρχαιολογική υπηρεσία, να επιτρέψει καμμία εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό ατύχημα.
Όμως το Ιφτάρ στο Διδυμότειχο είχε την σημειολογία του (στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι το τζαμί χτίσθηκε πριν από την ανακάλυψη της Αμερικής) και τους συγκεκριμένους στόχους του.

Στην δημιουργία δηλαδή κλίματος διχασμού μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων της περιοχής.
Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο;
Διαβάστε ενδεικτικά μερικές από τις πολλές ανακοινώσεις του Συλλόγου, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, και που εμφανίζουν τους Μουσουλμάνους του Διδυμοτείχου ως αδικούμενους και καταπιεζόμενους από τους Χριστιανούς.
***
Οι Χριστιανοί στο Διδυμότειχο, αντιδρώντας στο μαζικό Ιφτάρ που θα διοργανωθεί από τους Μουσουλμάνους του Διδυμοτείχου, είναι σαν να βάζουν φιτίλι στη βάση της συμβίωσης.
Αντιδρώντας στο δείπνο Ιφτάρ, που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Έβρου Διδυμοτείχου, είναι σαν να βάζουν φιτίλι στη βάση της συμβίωσης.
***
Στην είδηση που δημοσιεύθηκε στον Ελληνικό τύπο, σχετικά με το μαζικό Ιφτάρ που θα διοργανωθεί στο Διδυμότειχο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ανέχονται τη θρησκεία μας.
Στην είδηση αναφέρεται «Το περιστατικό έχει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου με οργή λένε όχι στην Ισλαμοποίηση του Διδυμοτείχου.
Δεν είδαμε τους Χριστιανούς να κάνουν μια εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο. Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε μαζικά τους Μουσουλμάνους; Το Ισλάμ είναι ένα κομμάτι του μέλλοντος μας; Είναι μια επίσημη θρησκεία;».
***
Τα «αόρατα σκοτεινά χέρια» στη Δυτική Θράκη και πάλι πέτυχαν τον σκοπό και τον στόχο τους και άλλαξαν τον χώρο του δείπνου Ιφτάρ.
Κατόπιν πίεσης των «αόρατων σκοτεινών χεριών» στη Δυτική Θράκη, άλλαξε ο χώρος του Ιφτάρ.
Η δικαιολογία που βρέθηκε μετά από πολύωρες συζητήσεις στο Δημοτικό  Συμβούλιο  ήταν:  «Υπάρχει επισκευή  στο  τζαμί,  μπορεί να παρέχει κινδύνους ο τριγύρω χώρος», πίσω στην οποία κρύφτηκαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εφημερίδας ΜΠΙΡΛΙΚ από πηγές της περιοχής, η απάντηση που  έδωσε ο  Δήμαρχος στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Έβρου έχει ενδιαφέρον.
Αναφέρεται πως ο Δήμαρχος του είπε «παρενέβησαν τα αόρατα χέρια, δεν μπορώ να κάνω κάτι».
Οι Χριστιανοί στο Διδυμότειχο αντέδρασαν στο μαζικό Ιφτάρ, που θα διοργανωθεί από του Μουσουλμάνους του Διδυμοτείχου, και στην τελική ο Δήμος Διδυμοτείχου αναγκάστηκε να υποχωρήσει και άλλαξε τον χώρο, όπου θα παρατεθεί το Ιφτάρ.
Έτσι αποφασίστηκε το Ιφτάρ να παραχωρηθεί σε έναν χώρο που βρίσκεται πίσω από το ΙΚΑ στο Διδυμότειχο.
***
Να λοιπόν και τα “αόρατα σκοτεινά χέρια” που καταπιέζουν τους καημένους τους Μουσουλμάνους.
Με όλα αυτά και άλλα πολλά γελοία που πληροφορηθήκαμε, το σχέδιο που στήθηκε, με την πρόσκληση επίσημων από την Αδριανούπολη, για να συνεορτάσουν, είχε δύο επιδιώξεις.
Πρώτον να εμφανίσει την Ελληνική Πολιτεία ως άδικη που κάνει διακρίσεις και δεν επιτρέπει στους Μουσουλμάνους της Θράκης την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.
Και δεύτερον να συσπειρώσει τους Μουσουλμάνους, κάτω από την σημαία του Πολιτιστικού Συλλόγου, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες  τους.
Τελικά, το Ιφτάρ πραγματοποιήθηκε σε κέντρο διασκέδασης του Διδυμοτείχου.
Μόνο που η προσέλευση των Μουσουλμάνων ήταν πολύ περιορισμένη, και η όλη εκδήλωση (μαζί με το γεύμα), δεν κράτησε περισσότερα από 40 λεπτά της ώρας.
Η όλη ιστορία όμως κατέδειξε την πλήρη ανυπαρξία μειονοτικής πολιτικής εκ μέρους των Αρχών της Θράκης και την απόλυτη ασυνεννοησία τους για τα αυτονόητα, που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Εν τω μεταξύ, οι τουρκόψυχοι πλέκουν συστηματικά το “καλάθι” της Άγκυρας στην Θράκη.
Περιμένετε τώρα τις καταγγελίες και της χώρας μας, στους Διεθνείς Οργανισμούς.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Πηγή: elthraki.gr, Σ.Κ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!