Ο Σαμαράς να ζητήσει αυτή την φορά εγγυητικές επιστολές από τους Μερκοζί


Διαβάζουμε στον Διεθνή Τύπο ότι μετά τις ομαδικές υποβαθμίσεις στην Ευρωζώνη, πανικόβλητοι οι Μερκοζί  ζητούν τώρα αυτό που τους έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς επί δύο χρόνια: ανάπτυξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το   γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο Ν. Σαρκοζί επιβεβαίωσε σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών τη δέσμευση του να λάβει σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Η δε Μέρκελ, που είναι η κύρια υπεύθυνη για την πολιτική λιτότητας και του αδιεξόδου της Ευρωζώνης, παρά τις δηλώσεις της για την ανάγκη ενίσχυσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, παραδέχτηκε κι αυτή ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.
Έπρεπε δηλαδή η Ευρώπη να δεχθεί επίθεση από τους οίκους αξιολόγησης και να φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να καταλάβουν οι δύο ισχυροί ευρωπαίοι  ηγέτες   ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν σε ύφεση την Ευρωζώνη αντί σε ανάπτυξη;
Τώρα το θυμήθηκαν; Που ήδη κάνουν “κουμάντο” στην Ευρώπη τα αρπακτικά των αγορών.
Ξεχνάνε τις επιθέσεις της Μέρκελ στον Σαμαρά; Ξεχνάει η …σιδηρά Καγκελάριος αυτά που έλεγε για τον Πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την περίφημη επιστολή; “Είναι ακόμα πιο λυπηρό για εμένα ότι εκείνος που αρνείται να υπογράψει ανήκει στην πολιτική οικογένεια των συντηρητικών”.Ξεχνάει ο Γάλλος πρωθυπουργός όσα συκοφαντικά διέρρεε κατά του Σαμαρά μετά την σύνοδο του Ιουνίου του ΕΛΚ; Ξεχνάνε τις επιθέσεις στην ίδια σύνοδο; Τότε που ο Σαμαράς είπε όχι στην Μέρκελ, όπως έγραψε τότε η ισπανική El Pais;
Θυμάται άραγε η κ.Μέρκελ τι της είχε πεί τότε ο Σαμαράς: «Εάν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει»
Τώρα το σχέδιό της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε. Το σχέδιο της για την Ευρώπη απέτυχε. Οι πολιτικές του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ πάνε στον αγύριστο Ο Σαμαράς ήταν τελικά σωστός, αυτοί ήταν λάθος. Δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν τίποτα.
Μετά από τις υποβαθμίσεις του S&P, είναι ευνόητο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον τον αποδιοπομπαίο τράγο για την κρίση χρέους που διανύει η Ευρωζώνη. Το πρόβλημα της Ευρώπης   πρέπει να λυθεί συνολικά και όχι αποσπασματικά, ακριβώς όπως έλεγε ο Σαμαράς.
Κατόπιν τούτων όλα ξαναρχίζουν από την αρχή. Και διερωτώμαι: Μήπως στις
επόμενες μεγάλες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να είναι ο Σαμαράς αυτός που θα ζητήσει από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί εγγυητικές επιστολές για την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα;      Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!