ΥΠΕΞ: Σύσκεψη για τα ενεργειακά, και μετά… Μπαγκίς

Σύσκεψη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Εγκεμέν Μπαγκίς θα έχει ο Σταύρος Δήμας, αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη για τα ενεργειακά.
Ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ πραγματοποιεί «ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας». Το εντυπωσιακό το θέματος είναι πως πρώτον, η ατζέντα των συζητήσεων δεν έχει διευκρινιστεί, προφανώς η δικαιολογία της «ιδιωτικής επίσκεψης» καλύπτει το συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεύτερον, η άμεση συνάντηση του Τούρκου υπουργού, αμέσως μετά την περίφημη σύσκεψη ΥΠΕΞ και ΥΠΕΚΑ για τα ενεργειακά ζητήματα, δεν μπορεί παρά να κάνει εντύπωση αλλά και να εγείρει ερωτηματικά.
Ελπίζουμε η όλη σειρά των συσκέψεων να είναι… τυχαία, και να μην υποκρύπτεται τίποτα το «μεμπτό». Καλό θα ήταν δε να μας διευκρινιστούν, όσο είναι δυνατόν οι λόγοι της παρουσίας του Τούρκου υπουργού στην χώρα μας – μάλλον ως γνήσιος νεοθωμανός πάει να δει τα οικόπεδα της… προγιαγιάς του στα Γιαννιτσά…
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Υπενθυμίζεται πως η Ε. Μπαγκίς δεν είναι ένας οποιοδήποτε υπουργός της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά χαρακτηρίζεται για τις διπλωματικού ύφους δηλώσεις και απόψεις που εκφράζει, τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται σε όποιον και ότι δεν είναι της αρεσκείας της Τουρκίας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προσβάλλει ανοιχτά θεσμούς, όργανα και ανθρώπους τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια ο Ε. Μπαγκίς αποτελεί ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της νεοθωμανικής αλαζονείας.Defencepoint

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!