Ισόβια για τον 94χρονο Εβρέν πρότεινε ο εισαγγελέας

Με μια μικρή καθυτέρηση... 32 χρόνων δικάζεται ο Τούρκος πραξικοπηματίας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης προτείνει ο εισαγγελέας της Αγκυρας κατά του πρώην στρατηγού Κενάν Εβρέν, επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας που έκανε το πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία.


Ο ειδικός εισαγγελέας Χουσεΐν Γκιορουσέν, τριάντα και πλέον χρόνια μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι ο ειδικός ανακριτής που ερευνούσε την υπόθεση παραπέμπει σε δίκη μαζί με τον στρατηγό Εβρέν και τον τότε αρχηγό της Αεροπορίας απόστρατο πτέραρχο Ταχσίν Σαχίνκαγια, για τον οποίο ζητεί επίσης την επιβολή ισοβίων.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί δραστηριότητες κατά των κρατικών εξουσιών. Παράλληλα, δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται η προανάκριση για τις κατηγορίες βασανισμού πολιτών από το καθεστώς Εβρέν.

Ο 94χρονος σήμερα Κενάν Εβρέν, αφού παρέμεινε επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος μέχρι το 1983, έγινε στη συνέχεια ο 7ος πρόεδρος της Τουρκίας.

Μαζί με τους Εβρέν και Σαχίνκαγια πρωταίτιοι του πραξικοπήματος ήταν άλλοι τρεις στρατηγοί, οι τότε αρχηγοί Στρατού, στρατηγός Νουρετίν Ερσίν, Ναυτικού, ναύαρχος Νεζάτ Τουμέρ, και Χωροφυλακής, στρατηγός Σεντάντ Τζελάσουν, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή.

http://himaira.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!