To πυρηνικό καταδρομικό Moskva στον Πειραιά! - Παίρνει πάλι πορεία για Συρία


animated Christmas wreath with bow


Στο λιμάνι του Πειραιά πρόκειται  να καταπλεύσει ο ρωσικός στολίσκος που περιπολεί εδώ και ενάμιση μήνα περίπου στην Α.Μεσόγειο  και το Αιγαίο με επικεφαλής το καταδρομικό Moskva.
Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Moskva και το αντιτορπιλικό αντιτορπιλικό Smetliviy, μαζί με ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου θα περιμένουν την έλευση του ρωσικού στολίσκου από την Βαλτική προκειμένου να καταπλεύσουν και τα οκτώ πλοία εν συνεχεία στην Α.Μεσόγειο. Είναι η πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες που θα πιάσουν ξηρά και σίγουρα τα πληρώμστα χρειάζονται ξεκούραση γι αυτό που έρχεται..

Όπως πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr, μοίρα πολεμικών του Στόλου της Βαλτικής, αποτελούμενη από την φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μούντρι», τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Καλίνινγκραντ» και «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το σωστικό ρυμουλκό σκάφος SB-921 και το δεξαμενόπλοιο «Λένα» αναχώρησαν από την κεντρική βάση του Στόλου στην Βαλτική Θάλασσα και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Επιβεβαιώνεται κατ'αυτοό τον τρόπο απόλυτα η πληροφόρηση του defencenet.gr από την Μόσχα ότι "Σύντομα ρωσικά πολεμικά θα προσεγγίσουν πάλι τις ακτές της Συρίας".
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Διεύθυνση της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. «Στη Μεσόγειο θάλασσα η Μοίρα των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής θα αντικαταστήσει τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που βρίσκονταν σε αποστολή στην ανατολική Μεσόγειο από το Νοέμβριο του 2012», αλλά αυτό αφορά πιθανότατα μόνο τα δύο αποβατικά, NOVOCHERKASSK και SARATOV αφού το Moskva των 12.500 τόνων εκτοπίσματος των πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας και των 64 ναυτικών S-300 είναι πρακτικά αναντικατάστατο.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!