Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις … Όλο το πόρισμα φωτιά για τη λίστα Λαγκάρντ

New Year Animations
Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι οι αποκαλύψεις για το λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του πρώην υπουργού οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι πόρισμα-βόμβα -ως συμπληρωματική δικογραφία- διαβίβασαν χθες το απόγευμα στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, όπου ο κ. Παπακωνστνατίνου φέρεται να αφαίρεσε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ (που περιείχε 2.059 ονόματα) τρία αρχεία (η δεύτερη λίστα έχει 2.062) που αφορούν ονόματα τα οποία έχουν στενή συγγενική σχέση με τον ίδιο. Στη συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, τα οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρία ονόματα που απαλείφθηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου η οποία είναι αδελφή της Ελένης. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ελένη και η Μαρίνα Παπακωσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος έχει αποβιώσει, και ξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ οι Σ. Σικιαρίδης και Αν. Ρωσσώνης είναι σύζυγοι των δύο προαναφερθέντων κυριών.
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο περίφημο «στικάκι» αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τα τρία προαναφερθέντα ονόματα.
Το Πόρισμα
 
 
 
 
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!