Άλλο ένα βήμα για το δεύτερο Κουρδικό κράτος. Ιδρύθηκε Ανώτατη Κουρδική Διοίκηση Εθνικής Αμύνης στο Κάμισλο της ΒΔ Συρίας

Mπορεί οι Κούρδοι αλεξιπτωτιστές ελευθέρας να πέφτουν από τον ουρανό με την κουρδική σημαία, όμως το Δυτικό Κουρδιστάν δεν θα πέσει από τον ουρανό... του Σάββα Καλεντερίδη
Το έχουμε ξαναγράψει ότι οι εξελίξεις στη Συρία, ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχουν, θα οδηγήσουν στη δημιουργία του δεύτερου Κουρδικού κράτους.
Ήδη, από εξαμήνου μπήκαν τα θεμέλια του κράτους του Δυτικού Κουρδιστάν, το οποίο θα έχει ως έδρα του την πόλη Κάμισλο, η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο που ενώνει το Νότιο, το Δυτικό και το Βόρειο Κουρδιστάν.
Το Νότιο Κουρδιστάν έχει ήδη ιδρυθεί και λειτουργεί ως αυτόνομο κράτος από το 1991 στην περιοχή του Βορείου Ιράκ.
Το Νότιο Κουρδιστάν ιδρύθηκε ντε φάκτο τις αρχές του Φθινοπώρου στη ΒΑ Συρία, όταν αποχώρησαν από τις βασικές κουρδικές πόλεις οι δυνάμεις του συριακού κράτους.
Το Βόρειο Κουρδιστάν βρίσκεται στη ΝΑ Τουρκία και θα είναι η επόμενη περιοχή που θα ιδρυθεί άλλο ένα κουρδικό -το τρίτο- κράτος.
Ο κύκλος θα κλείσει με την ίδρυση του τέταρτου Κουρδικού κράτους στο Ανατολικό Κουρδιστάν, που βρίσκεται στα εδάφη του ΝΔ Ιράν.
Οι Κούρδοι του Δυτικού Κουρδιστάν έχουν συγκροτήσει ήδη τρεις Ταξιαρχίες Αμύνης, για να προστατέψουν τις πόλεις και τις περιοχές τους από τη δράση τρομοκρατικών ομάδων που πληρώνονται, εξοπλίζονται και κατευθύνονται από το τουρκικό κράτος, το οποίο θέλει να διαλύσει το υπό ίδρυση δεύτερο Κουρδικό κράτος, για να καθυστερήσει η ίδρυση του τρίτου, στο Βόρειο Κουρδιστάν.
Για τον συντονισμό των τριών ταξιαρχιών και των άλλων μονάδων αμύνης που ιδρύθηκαν για την προστασία του Δυτικού Κουρδιστάν, ιδρύθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Ανώτατη Κουρδική Διοίκηση Εθνικής Αμύνης, στα Κουρδικά "Fermandariya Pispor a Parastina Leşkerî", με έδρα την πρωτεύουσα Κάμισλο, η οποία διοίκηση θα δρα υπό τον έλεγχο και την ευθύνη του Ανωτάτου Κουρδικού Συμβουλίου, που απαρτίζεται κατά 50% από στελέχη του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που έχει στενή ιδεολογική σχέση με το ΡΚΚ, και κατά το υπόλοιπο από εκπροσώπους των άλλων 15 κομμάτων και πολιτικών ομάδων που δρουν στο Δυτικό Κουρδιστάν.
Η πρώτη ανακοίνωση της Ανώτατης Διοίκησης έχει ως εξής:
"Οι δυνάμεις του τακτικού μας στρατού θα δρουν και θα συντονίζονται από τη Διοίκησή μας, η οποία θα κινείται με βάση τις οδηγίες του Ανώτατου Κουρδικού Συμβουλίου. Καλούμε τον Κουρδικό λαό να στηρίξει τη Διοίκησή μας, για να πετύχουμε την αποστολή μας.
Για να εξασφαλίσουμε την άμυνα και την ασφάλεια του Δυτικού Κουρδιστάν, εκτός από την υποστήριξη των Κούρδων, έχουμε ανάγκη από την υποστήριξη των αδελφών μας Αράβων και Ασσυρίων που κατοικούν στην περιοχή μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι αποστολή των μονάδων Αμύνης της Διοίκησής μας είναι να προστατεύουν όλα τα τμήματα της κοινωνίας και όλες τις ομάδες που κατοικούν στο Δυτικό Κουρδιστάν".http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!