Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη



Επιτέλους καλές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά και δικαίωση του αγώνα που δίνει από το 2010 το defencenet.gr (όταν ο Γ.Παπανδρέου έλεγε ότι πετρέλαιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα): Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού σκάφους της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) που εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει έρευνες στις σφόδρα πιθανές για ύπαρξη ενεργειακών πεδίων υδρογονανθράκων θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης "υπόσχονται" ακριβώς αυτά που έλεγαν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Για το Ιόνιο πέλαγος οι σεισμικές καταγραφές είναι δισδιάστατες με πυκνότητα τα 10 χλμ. Ενώ στη Κρήτη η πυκνότητα προβλέπεται να είναι της τάξης των 40 χλμ.
Οι πρώτες ενδείξεις απλά επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα των μη νόμιμων (χωρίς την άδεια του κράτους) ερευνων που έχουν γίνει στο παρελθόν από διάφορες εταιρείες τα δεδομένα των οποίων πουλιούνται "χρυσάφι" στην "μαύρη αγορά" των εταιρειών ενέργειας.
Συνολικά περί τα 8.500 χλμ πρόκειται να ερευνηθούν με τα οποία η εταιρεία και οι πρώτες έρευνες δείχνουν στο Ιόνιο πολύ μεγαλύτερα κοιτάσματα από τα ελάχιστα υπολογιζόμενα των 350 εκατ. βαρελιών πετρελαίου. Στην Κρήτη οι πρώτες καταγραφές στα δυτικά του νησιού δείχνουν ότι όσο πηγαίνει το σκάφος ανατολικότερα θα βρεθούν κολοσσιαία κοιτάσματα λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους
Oι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο. Από εκεί και πέρα από εμάς εξαρτάται: Ο πρώτος γύρος αδειοδοτήσεων για γεώτρηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013 έστω το πρώτο τρίμηνο του 2014. Η χώρα, απλα, δεν μπορεί να περιμένει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!