Διέψευσε τα περί «ιστορικής ανακάλυψης» στον Άρη η NASA











Η NASA διέψευσε ότι το αμερικανικό ρομπότ Curiosity έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη στον Άρη, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις ενός επιστήμονα της αποστολής, ο οποίος έκανε λόγο σε συνέντευξή του για μια ανακοίνωση που «θα μπει στα βιβλία της ιστορίας»."Οι φήμες και οι εικασίες σύμφωνα με τις οποίες μια μεγάλη ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο της αποστολής Curiosity, η οποία βρίσκεται στην αρχή της, είναι εσφαλμένες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

"Στο στάδιο αυτό της αποστολής τα όργανα του ρομπότ δεν έχουν εντοπίσει καμιά οριστική ένδειξη αρειανής οργανικής ύλης», προσθέτει η NASA.
Η αποστολή Curiosity, που προβλέπεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, άρχισε πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες με την άφιξη του ρομπότ στις 6 Αυγούστου στον κόκκινο πλανήτη.
Ο στόχος της είναι να διαπιστωθεί αν το περιβάλλον υπήρξε κατάλληλο στο παρελθόν για να αναπτυχθεί μικροβιακή ζωή.
Οι δηλώσεις του Τζον Γκρότσινγκερ, υπεύθυνου της επιστημονικής αποστολής του Curiosity στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) στην Πασαντίνα (Καλιφόρνια), προς το δημόσιο ραδιοσταθμό NPR πριν από δύο εβδομάδες είχαν προκαλέσει αναρίθμητες εικασίες στο Ίντερνετ.
Ο ίδιος είχε αρνηθεί να πει περισσότερα εξηγώντας πως πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα που πρέπει να επιβεβαιωθούν, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του JPL, ο Γκάι Ουέμπστερ, είχε ήδη μετριάσει τις δηλώσεις του Τζον Γκρότσινγκερ.
"Αναφορικά με την παρατήρησή του για τα 'βιβλία ιστορίας', η φύση της αποστολή στο σύνολό της είναι που θα την κάνει να μπει στα βιβλία ιστορίας (...) δεν υπάρχει τίποτε που να πρόκειται να ανακοινωθεί και να αναστατώσει», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Ο Τζον (Γκρότσιντζερ) ήταν ευτυχής για την ποιότητα των αναλύσεων στα δείγματα από το ρομπότ ενώ ένας δημοσιογράφος βρισκόταν στο γραφείο του την περασμένη εβδομάδα», εξήγησε ο Ουέμπστερ. «Είχε ενθουσιαστεί στο παρελθόν από προηγούμενα αποτελέσματα και θα ενθουσιαστεί και πάλι στο μέλλον», πρόσθεσε.
"Η επιστημονική ομάδα αναλύει τα δεδομένα ενός δείγματος αρειανού εδάφους, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν γι' αυτό προς το παρόν», συνέχισε. «Αυτό δεν αλλάζει τις συνήθεις διαδικασίες: θέλουν να επιβεβαιώσουν τα πρώτα αποτελέσματα πριν τα δημοσιοποίήσουν».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!