Εμπλέκουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη «Λίστα Λαγκάρντ»


Διαθέτει ή όχι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία; Τα χρήματα που «φαίνονται» στη «Λίστα Λαγκάρντ», τα 550 εκατομμύρια δολάρια δηλαδή είναι δικά της ή ανήκουν σε επιχειρηματία που ζει στο Ισραήλ; Η κατάθεση αυτή στο όνομα παρένθετου προσώπου που είναι απολύτως υπαρκτό, έγινε πριν ή μετά το 2002;

Η δικογραφία για τη «Λίστα Λαγκάρντ» που έχει αποσταλεί στη Βουλή μετά την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, δεν είχε φθάσει έως και την Παρασκευή που πέρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα περεταίρω. Παρά ταύτα, διέρρευσαν σειρά στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία αναφέρονται και μάλιστα, με λεπτομέρειες στο πρόσωπο της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι θολή, τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί βρισκόμαστε εν αναμονή της αποστολής νέου αυθεντικού αντιγράφου της περιβόητης λίστας από τη Γαλλία, ώστε να είναι εφικτή η αντιπαραβολή με τις διάφορες εκδοχές που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα με αυξομειώσεις του αριθμού των συμπεριλαμβανομένων προσώπων.

Ο ισχυρός άνδρας του ΣΔΟΕ , η ιδιωτική υπάλληλος και ο Σύμβουλος


Όλα αρχίζουν με την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μετά από προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Στέλιος Στασινόπουλος λοιπόν, καταθέτει στις 3 Οκτωβρίου του 2012 και παραπέμπει σε συνομιλία μεταξύ των ανωτέρων στελεχών της υπηρεσίας του που έλαβε χώρα στις 2 Οκτωβρίου, δηλαδή, μία ημέρα πριν την επίσημη κατάθεση στον Εισαγγελέα.

Ο κ. Στασινόπουλος ισχυρίζεται λοιπόν, πως κατά τη συνομιλία αυτή, ο υπεύθυνος ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Λέκκας ερωτώμενος σχετικά για το εάν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη «Λίστα Λαγκάρντ», απάντησε πώς έχει ακούσει ότι πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. στο όνομα μιας ιδιωτικής υπαλλήλου, ονόματι Μαρία Παντελή, κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Η ιδιωτική αυτή υπάλληλος είναι υπαρκτό πρόσωπο και είναι συνεργάτης ενός επιχειρηματία με το όνομα Σάμπι Μιονί ο οποίος γεννήθηκε μεν στην Ελλάδα, αλλά εδώ και χρόνια ζει στο Τέλ Αβίβ. Ο κ. Μιονί έχει επίσημα δηλώσει πως η Μαρία Παντελή είναι διαχειρίστρια κεφαλαίων του και για τον λόγο αυτό υπάρχει κατάθεση στην HSBC στο όνομα της. Ο κ. Μιονί είπε και κάτι ακόμη: πως ένα άλλο πρόσωπο στη «Λίστα Λαγκάρντ», ο κ. Στ. Παπασταύρου, σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι και αυτός διαχειριστής κεφαλαίων του και πως τα κεφάλαια αυτά είναι απολύτως νόμιμα.


Ο λογαριασμός των 550 εκατ. δολαρίων είναι μακράν η μεγαλύτερη τραπεζική κατάθεση της λίστας και αντιστοιχεί στο 1/3 όλων των καταθέσεων.


Την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου πάντως, επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ευάγγελος Καραμάνος ο οποίος ορκίζεται πως κατά την σύσκεψη των πέντε στελεχών της Υπηρεσίας ακούστηκε το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας είπε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, «πίσω από τη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου».


Αναμένεται με μεγάλη αγωνία λοιπόν, να φθάσει επιτέλους, η δικογραφία στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, να ανοίξει ο φάκελος, να πραγματοποιηθεί η αντιπαραβολή της όποιας λίστας με την αυθεντική, ώστε τελικά να διαμορφωθεί μία αξιόπιστη εικόνα για το ποιος έχει τι, σε ποιον λογαριασμό και ποιος είναι ο πραγματικός καταθέτης.http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!