Ένας Έλληνας στην Κόκκινη Έρημο

green and red animated bell on white
Ένας Έλληνας στην Κόκκινη Έρημο

Ομογενής ποδηλάτης διέσχισε 590 χιλιόμετρα μέσα σε μια από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του κόσμου και σε θερμοκρασίες που έφθαναν τους 45 βαθμούς προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την υπηρεσία των Ιπτάμεων Ιατρών (Royal Flying Doctor). Πρόκειται για τον Τέρι Φλάσκο που με τη συνεργασία Ελλήνων του Σίδνεϊ συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και πραγματοποίησε έναν μοναδικό άθλο.

Η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στην κεντρική Αυστραλία και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της! Ελάχιστοι είναι αυτοί που την έχουν διασχίσει με ποδήλατο και ένας απ’ αυτούς ο Τέρις Φλάσκος.
Με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη. ‘Ανυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία.
‘Αλλωστε στους “κόλπους” της έχουν γυριστεί κατά καιρούς διάφορες σκηνές από γνωστά φιλμ του Χόλιγουντ, ενώ διακρίνεται στις προτιμήσεις όσων λατρεύουν τις ειδικές διαδρομές στην άμμο.
“Πρόκληση για δύναμη χαρακτήρα και τεστ αυτοπειθαρχίας” χαρακτήρισε τον άθλο του ο ομογενής ποδηλάτης.http://totalpress365.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!