Νταβούτογλου: Υποστηρίζουμε την ονομασία ‘Μακεδονία’ σε όλον τον κόσμο

christmas Tree Gif Pictures, Images and Photos




Δεκέμβριος 20, 2012.

Σκόπια.

Ο Τούρκος υπουργός  Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ της επιστήμης, στον τομέα των διεθνών σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» στα Σκόπια,  ο τίτλος του δόθηκε σε πανηγυρική συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.



Ο καθηγητής Μπόρτσε Νταβιτκόβσκι, κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, διακοίνωσε τα βιογραφικά στοιχεία, το επιστημονικό έργο, την επαγγελματική δραστηριότητα και την κοινωνική δέσμευση του Νταβούτογλου.

«Η απονομή του επίτιμου διδάκτορα στον Δρ Αχμέτ Νταβούτογλου από το Πανεπιστήμιο είναι μία έκφραση της συνεργασίας μεταξύ των φιλικών μας χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Εδώ δίνουμε έμφαση στη συνεργασία της σχολής μας με τις νομικές σχολές των πανεπιστημίων της Τουρκίας», δήλωσε ο Νταβιτκόφσκι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε  τον κοσμήτορα και είπε ότι τα Σκόπια είναι το δεύτερο σπίτι του.

«Υποστηρίζουμε την ονομασία ‘Μακεδονία’ στην διαφορά του ονόματος σε όλον τον κόσμο. Δεν είμαστε μόνο φίλοι, αλλά αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη «Μακεδονία». Έχουμε τόσες πολλές συνδέσεις και  κοινά από το παρελθόν. 

Αυτό μπορώ να σας πω από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε ο Νταβούτογλου.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Βελιανόφσκι, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.


- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!