“Βορειοδυτική περιοχή του κράτους των Σκοπίων- αμφισβητούμενο έδαφος – το 1918”


Δεκέμβριος  2012.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ένα έγγραφο που χρονολογείται από το 1918, όπου παρουσιάζεται ένας παλιός χάρτης στον οποίο η περιοχή του βορειοδυτικού κράτους των Σκοπίων και η Κοιλάδα του Πρέσεβο χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».


Το έγγραφο –σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του «Ιλλυρία»- είναι από ένα παλιό χάρτη του 1918 και επισυνάπτεται από τους Βρετανούς σε μια μυστική έκθεση της Επιτροπής Βαλκανίων Συμμάχων.

Βρίσκεται στα βρετανικά κυβερνητικά αρχεία στο Λονδίνο, τα οποία αργότερα ψηφιοποιήθηκαν και παρέχουν  νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι αλβανικές περιοχές των δυτικών Σκοπίων, η πόλη των Σκοπίων, το Κουμάνοβο και η Κοιλάδα του Πρέσεβο, θεωρούνταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις συμμαχικές χώρες ως «αμφισβητούμενες περιοχές» χωρίς τελική πολιτική κατάσταση.

Οι ιστορικοί επισημαίνουν ότι οι περιοχές αυτές δεν έχουν ποτέ βρει πολιτική έκφραση από τη στιγμή που είναι αποσυνδεδεμένες με την Αλβανία από το 1912 έως σήμερα.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!