Carracci AnnibalAe, (1560-1609) Baroque

Υπήρξεν ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος μιας διακεκριμένης οικογένειας καλλιτεχνών, που άλλαξε το ρου της Ιταλικής τέχνης στα τέλη του 16ου αιώνα. Με τον αδερφό του Αγκοστίνο και τον ξάδερφο Λουντοβίκο, αντιτάχτηκε στην επιφανειακότητα του Μανιερισμού, που επικρατούσε κείνη την εποχή και προτίμησε ν' ασχοληθεί με το σχέδιο εκ του φυσικού, εμπνεόμενος από τη μεγαλόπρεπεια των Δασκάλων της Αναγέννησης.
Το αριστούργημά του είν' αναμφισβήτητα η διακόσμηση της Γκαλέρια Φαρνέζε, ακρογωνιαίος λίθος του ιδιώματός του που 'δινεν έμφαση στο συναισθηματισμό κι αργότερα θεμελίωσε το Μπαρόκ.
Γεννήθηκε στη Μπολόνια και περίπου στα 23, φιλοτεχνεί τη "Σταύρωση Με Τη Μαντόνα & Αγίους", για το ναό Σάντα Μαρία Ντέλα Καρίτα, στη Μπολόνια. Μαζί με τους, Αγκοστίνο & Λουντοβίκο, ανοίγουν ατελιέ-σχολή. Το 1585 πηγαίνει Βενετία όπου μελετά και θαυμάζει τη τέχνη του Τιτσιάνο και των μαθητών του και κατόπιν στη Πάρμα, όπου επηρεάζεται από τη ζωγραφική του Κορέτζιο. 2 χρόνια μετά συνεργάζεται με τον Ρένι.
Το 1594 αναχωρεί για τη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης του Καρδινάλιου Οντοάρντο Φαρνέζε. Στο ταξίδι τονε συνοδεύει ο Αγκοστίνο. Την επόμενη χρονιά εγκαταλείπει τη Μπολόνια κι εγκαθίσταται στη Ρώμη, όπου αρχίζει τη διακόσμηση της Φαρνέζε, που συνεχίζεται και για τα επόμενα 2 χρόνια. Το 1600 διαφωνούνε με τον αδερφό του κι αυτός τον εγκαταλείπει για να μεταβεί στη Πάρμα και να πεθάνει εκεί 2 χρόνια μετά. Το 1603 αρχίζει να δουλεύει τους ημικυκλικούς πίνακες Αλντομπραντίνι και τους ολοκληρώνει σ' ένα χρόνο.
Το 1609 κάνει ένα σύντομο ταξίδι στη Νάπολη. Στις 15 Ιουλίου πεθαίνει στη Ρώμη, 49 ετών και θάβεται με τιμές στο Πάνθεον.
----------------------------------------------------------------------------------------


Αυτοπροσωπογραφία



Αυτοπροσωπογραφία



'Αδωνις, Αφροδίτη & Έρωτας



'Αγγελοι-Ερωτιδείς



Κυνήγι



Τοπίο Με Ποτάμι & Κάστρο



Αγόρι Που Πίνει



Γελώντας



Τρώγωντας Φασόλια



Στο Χασάπικο



Δόξα Του Χριστού Εν Μέσω Αγγέλων



Στέψη Της Θεοτόκου Με Έξι 'Αγγελους



Παρθένος, Βρέφος Με Δόξα

Πιετά



Ανάληψη Της Θεοτόκου



Σταύρωση



Αποκαθήλωση & Θρήνος



Αφροδίτη. Έρως & Τρεις Χάριτες



Αφροδίτη Σάτυρος & Ερωτιδείς



Σάτυρος & 'Αρτεμις



Η Επιλογή Του Ηρακλή


Η Θεοτόκος Εμφανίζεται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!