Ελληνίδα επιχειρηματίας σε σκάνδαλο κατασκοπείας


Μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ευρώπης, η Ελληνίδα Έλενα Αμβροσιάδου, διευθύνουσα σύμβουλος και μία εκ των δύο ιδιοκτητών του hedge fund Ikos -του οποίου τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται στα 3 δισ. δολ.-, αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για παρακολούθηση πρώην συνεργατών της, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι "Financial Times", επικαλούμενοι δικαστικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους.


Συγκεκριμένα, πρώην διαχειριστής κεφαλαίων του Ikos κατηγορεί την κ. Αμβροσιάδου για την οργάνωση επιχείρησης παρακολούθησης εναντίον του ιδίου, και όχι μόνο. Πρόκειται για τον Sam Gover, ο οποίος απολύθηκε από το Ikos στις 23 Δεκεμβρίου 2008 και υποστηρίζει ότι η κ. Αμβροσιάδου είχε προσλάβει μία μυστική πράκτορα, η οποία διείσδυσε στο στενότερο οικογενειακό περιβάλλον του.
Ο ίδιος αποκαλύπτει επίσης μία ευρεία επιχείρηση παρακολούθησης -με την κωδική ονομασία Απόλλων- στο Μονακό, στα τέλη του 2009, που είχε επίκεντρο τον εν διαστάσει σύζυγο της κ. Αμβροσιάδου και συνιδρυτή του Ikos, τον κ. Coward, και άλλους.


Η κ. Αμβροσιάδου και ο σύζυγός της ίδρυσαν από κοινού στο Λονδίνο, το 1993, το Ikos, ένα από τα παλαιότερα και πλέον επιτυχημένα hedge funds της Ευρώπης. Ο κ. Coward, μαθηματικός, είχε σχεδιάσει τους αλγόριθμους διαπραγμάτευσης του hedge fund. Τον Απρίλιο του 2007 η έδρα του Ikos για φορολογικούς και άλλους επιχειρηματικούς λόγους μεταφέρθηκε στην Κύπρο. Ο κ. Coward παραιτήθηκε από τη διοίκηση τον Δεκέμβριο του 2009, αν και παραμένει συνιδιοκτήτης. Έναν χρόνο αργότερα, η κ. Αμβροσιάδου απέλυσε την ομάδα ανάλυσης που είχε στήσει ο σύζυγός της.                  Αναδημοσίευση  απο euro2day

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
βρε την ελληνιδα...
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΑΓΑΠΗΤΗ queen ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΖΗΛΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΗΣΥΧΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαχαχαχαχαχα... μ αρεσε το σχολιο...
θα κατασκοπευω εγω τωρα μεσα απ τις ιστοριες..χαχαχαχα..

καλημερα να εχουμεε...
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΑΓΑΠΗΤΗ gueen Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ο χρήστης Σχεδιασμος Ιστοσελιδων είπε…
Οι Ελληνες ειναι παντου...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!